Sebastian vann i stormen

Sista ronden ställdes in på Knistad

Sebastian vann i stormen
Sebastian Hansson tog sin första SGT-seger på Knistad // Foto: Frida Bräster
 
Sebastian Hansson var två slag före Karlstads Fredrik Gustavsson när sista ronden av OnePartnerGroup Open inleddes på Knistad GK utanför Skövde.
Det stannade där.
– Vi började spela. Jag kom till sjuan, då bröt de. Det var bland annat ett träd, på hål 3, som hade knäckts på mitten. Det låg inte på green men kanske tio meter ifrån. Bollarna låg inte kvar på green heller, säger Sebastian Hansson. 
 
Meningen var att spelet skulle återupptas på eftermiddagen men till slut fick man annullera hela rundan. 
Ställningen efter 36 hål blev därmed slutresultatet – och Senbastian hansson tog hem sin första vinst på Swedish Golf Tour. "I kavaj" kan man säga.
– Det hade ju varit roligare att kunna avgöra över tre rundor, men det spelar ingen större roll för min del. Det var ju värre för de andra. Det var några som hade chansen verkligen. Dansken Benjamin Poke var fem under efter nio och ett slag bakom mig så det var ju surt för honom. Många spelare var glada och en del var sura och jag kan förstå båda sidorna, säger han.

Segern gav 63 000 kronor i plånboken. Ha avancerar också till 15:e plats på Nordic League-rankingen där SGT-tävlingarna ingår (de fem bästa får ett kort till Challengetouren nästa år).
Sebastian Hansson har nu slutat tvåa, tia och etta i de tre senaste tävlingarna på SGT. Närmast ska han spela Holtmarks Open i Norge (15–17 augusti) och Åhus KGK ProAm 2018 i Kristianstad.


Grattis!
Ja
29
9
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

  • Få svenskgolf.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!