Kinhult: ”Jag har alltid haft en svår relation till Hills”

Här är planen för att bli kompis med banan.

Kinhult: ”Jag har alltid haft en svår relation till Hills”
Marcus Kinhult första tävling efter semestern blir Nordea Masters. //Foto: Getty Images

Det var i The Open på Carnoustie som Marcus Kinhult gjorde majordebut. Veckan i Skottland slutade med en delad 61:a plats.
När The Open var över söndagen 21 juli tog Marcus Kinhult semester.
– Det blev en sväng till Rättvik i Dalarna, men annars hemma på Skaftö – paradiset på jorden. Det har varit skönt med ett break så att man blir sugen igen. Efter The Open höll jag inte i klubborna på åtta dagar. Sedan skulle jag starta om igen men drog på mig en magsjuka så jag har inte spelat eller tränat så mycket sedan The Open. Dock har jag kört fys istället, säger Marcus Kinhult till Svenskgolf.se.

Först torsdagen 16 augusti är han tillbaka för att tävla igen. Då inleds Nordea Masters på Hills Golf & Sports Club i Mölndal utanför Göteborg.
– Jag har varit på Hills och tränat lite också under uppehållet. Jag spelade ett varv med golfbil, så det var ganska avslappnat.

Hur ska det bli att spela Nordea Masters hemma på västkusten?
– Jag har bara spelat i Malmö och Stockholm tidigare. Jag tog ut rätt många biljetter till familj och vänner. Det kan bli en folkfest kring de publikhålen som finns på Hills. Banan är speciell med tanke på att det är några arenahål vid klubbhuset och sedan är den ganska utspridd i övrigt.

Marcus Kinhults plan inför Nordea Masters är att spela båda pro-am-tävlingarna. Därför startar arbetsveckan redan klockan 07.30 på måndagsmorgonen och nästa pro-am spelas på onsdagen.
– Jag har alltid haft en svår relation till Hills, jag har haft svårt för att spela den. Jag har alltid slagit kort, banan har rätt många unduleringar och höjdskillnader. Genom att vara med i båda pro-am-tävlingarna får jag in så mycket spel som möjligt innan och blir förhoppningsvis kompis med banan. Adam Eineving kommer att få slita – Hills är ingen promenad i parken för caddies.Jag ska se Nordea Masters på plats!
Ja
96
74
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.