5de401f974467

Tournytt

Regerande mästaren har inte spelat hela banan

"Det finns inget hemligt. Du ser vad som väntar dig"

Text: Michael Åhman • 2018-08-09 Uppdaterad 2019-12-12
Regerande mästaren har inte spelat hela banan

Förra veckan vann Justin Thomas WGC-tävlingen Bridgestone Invitational övertygande.

När han i dag – klockan 15.23 svensk tid – slår ut i årets sista majortävling, PGA Championship, gör han det som regerande mästare. Thomas spelar i en “superboll” med Tiger Woods och Rory McIlroy.

Och han verkar ta det med ro. Thomas avslöjar att han inte ens spelat hela banan!

– Jag tog helt ledigt från golfen i måndags, och sedan har det inte blivit av. Jag hade tänkt spela men på grund av vädret (regnstormar) så tyckte jag det var bättre att träna.

Han menar att han inte känner någon oro av att inte ha spelat alla hål.

– Banan ligger där framför dig. Det finns inget gömt eller hemligt. Du ser fairways, det gäller bara att träffa fairways…

 

Tiger, Rory och Justin spelar tillsammans

Att greenerna kommer att spelas långsamma är inte heller något som oroar Justin Thomas. Snarare tvärtom. Han känner sig snarast uppmuntrad av att ha vuxit upp med liknande greener i Kentucky.

– Så här är det överallt i den här delen av landet i augusti med mycket luftfuktighet och mycket regn. Greenerna kommer att vara mjuka, de kommer att vara långsammare, säger han till Golf Channel.

Just detta faktum samt att Bellerive Country Club har relativt generösa fairways gör att många tror på låga scorer.

– Jag tror att det blir liknande som förra veckan. Du kommer att få se en rejäl andel rundor runt 65 slag, men du kommer också att få se högre scorer på grund av banans längd och ruffen, säger Thomas som vann förra veckans WGC-Bridgestone Invitational på 15 slag under par.

Justin Thomas har för övrigt chansen att ta över som världsetta. Det “enklaste” scenariot för att detta ska inträffa är om han själv vinner tävlingen och Dustin Johnson slutar sämre än en tredelad andraplats.




Text: Michael Åhman • 2018-08-09
TournyttJustin ThomasPGA ChampionshipPGA Tour
Scroll to Top