5de402027171a

Tournytt

Jarrod Lyle 1981-2018

Somnade in i hemmet.

Text: Michael Åhman • 2018-08-09 Uppdaterad 2019-12-12

Jarrod Lyle dog under onsdagskvällen i sitt hem i Torquay, Australien. Han blev 36 år.

Lyle, som gjort tre säsonger på PGA-touren, fick diagnosen leukemi för tredje gången förra året och genomgick i december 2017 en stamcellstransplantation. Hans återhämtning fördröjdes på grund av en mystisk sjukdom som gjorde att han förlorade synen.

I förra veckan meddelade hans fru Briony att Lyle valt palliativ vård eftersom hans kropp inte orkade mer. Hon skriver i ett meddelande att Lyle var tillsammans med sin familj och vänner när han gick bort.

– Lusi, Jemma och jag är fyllda av sorg och måste nu möta våra liv utan den störste man och pappa som vi kunde ha önskat oss, skriver Briony Lyle.

– Samtidigt har vi välsignats och överväldigats av budskap och stödåtgärdet från hela världen och känner tröst i att Jarrod lyckats påverka många människor under sitt liv.

Under förra veckans WGC-Bridgestone Invitational bar spelarna gula band för att visa sitt stöd för Lyle och en GoFundMe-insamling har skapats för att hjälpa hans familj. Spelarna kommer att bära gula hattar – ett signum för Lyle – under Wyndham Championship.

Bryson DeChambeau meddelade i tisdags att han skänker de 25.000 dollar han vann i PGA Championships Long Driving-tävling på Bellerive till Lyles familj.

Jarrod Lyle ger upp kampen mot cancern


Text: Michael Åhman • 2018-08-09
TournyttJarrod LyleTournytt
Scroll to Top