Björks debut: "Bra chippar och kortputtar – resten var inget vidare"

Tre svenskar finns med i PGA Championship. Bland andra debutanten Alexander Björk.

Björks debut: "Bra chippar och kortputtar – resten var inget vidare"
Alexander Björk under rond 1 på Bellerive Country Club i St. Louis. //Foto: Getty Images

De övriga blågula spelarna är Henrik Stenson och Alex Norén. Alexander Björk debuterar den här veckan i PGA Championship och smålänningen sa så här inför torsdagens rond:
– Jag känner att slagen sitter riktigt bra, så kan jag bara få med mig lite på greenerna så ska jag kunna fightas i toppen.

En minut efter två på eftermiddagen svensk tid var det dags för Alexander Björk att slå ut. De två första dagarna har han sällskap av Austin Cook och PGA-pron Craig Hocknull.
Efter tre inledande par lyckades Alexander Björk göra en birdie.

Klicka på bilden för att komma till resultatlistan.

Glädjen blev dock kortvarig.
På hål 5 och 6 blev det bogeys och efter halva rundan var Alexander Björk +1.

Sista nio inleddes med ytterligare en bogey. Till slut kunde han signera ett scorekort som innehöll 72 slag (+2) och inne i klubbhuset på Bellerive Country Club var Alexander Björk delad 46:a på den tidiga resultattavlan. 
– Jag kände mig helt lugn på första tee i morse. Jag chippade bra och är nöjd med mina korta puttar, men resten var inget vidare, säger Alexander Björk till Svenskgolf.se.

Hur var banan?
– Den är rätt blöt efter en del regn under träningsdagarna. Annars är det en bra bana som spelas lång i och med det blöta och fuktig luft.

Vad siktar du på under rond 2?
– Förhoppningsvis kan jag skjuta i allafall mitten på 60-talet. Kan jag göra det borde jag ligga okej med inför helgen.Härligt med major!
Ja
22
0
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
  • Få svenskgolf.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!