5de4028b03859

Tournytt

Tuff start på dagen för svenskorna i British Open

Fyra har spelat klart – alla missar kvalgränsen

Text: Michael Åhman • 2018-08-03 Uppdaterad 2019-12-12

När blott två hål återstod såg det ut som Caroline Hedwall skulle klara kvalgränsen i Women´s British Open på Royal Lytham & St Annes.

Caroline låg på par för dagen och hennes totala score (+1) skulle precis placera henne på rätt sida kvalgränsen, som verkar hamna på just +1.

Men: På banans svåraste hål, det 17:e, lyckades Caroline inte hitta bollen efter andraslaget. Det blev till att gå tillbaka och slå en ny – dubbelbogey och så var chansen borta. Inte blev det bättre av en bogey på sista hålet.

– Det är klart att jag är besviken. Liret är bra. Men jag får inte ut det jag vill på greenerna, säger Caroline till DN.

Tuff start på dagen för svenskorna i British Open

Caroline var inte ensam om att ha bekymmer med det sjuttonde hålet. Den ledande japanskan Mamiko Higa slog också bort bollen (!), gjorde dubbelbogey och halkade ner till -9 totalt, men är just nu ändå i delad ledning.

Det gick inte heller vägen för 17-åriga Julia Engström som i går imponerade genom att göra 18 raka par. Den sviten sprack redan på det andra hålet och till slut hamnade Julia på 75 slag för dagen, +3 totalt och därmed blir det inget spel i helgen.

Tuff start på dagen för svenskorna i British Open

Camilla Lennarth hade bästa utgångsläget efter att ha skjutit 71 slag (-1) under torsdagen.

Men dagen började eländigt med bogey på de två första hålen innan katastrofen slog till på det sjunde med en trippelbogey. Camilla spelade upp sig men hamnar ändå på +3 totalt och det är färdigspelat för denna gång.

Tuff start på dagen för svenskorna i British Open

Den sensationella amatören Linn Grant, som vann kvalspelet till British Open efter en kanonrunda med 62 slag, kom inte heller vidare.

Linn spelade dock strålande med tre raka birdies vid vändningen, men en dubbelbogey på sista hålet gjorde att Linn kom runt på 72 slag och därmed +6 totalt.

Tuff start på dagen för svenskorna i British Open



Text: Michael Åhman • 2018-08-03
TournyttCamilla LennarthCaroline HedwallJulia EngströmLinn GrantLPGA TourTournyttWomen's British Open
Scroll to Top