5de402ba47eb8

Tournytt

Ramsay hämtade in 7 (!) slag – tog sin andra seger i år

Isabella Ramsay var sju slag efter inför sista dagen av vann Säljfast Ladies PGA Championship. Och tog sin andra seger i år på Swedish Golf Tour.

Text: Bo Steffensen • 2018-08-02 Uppdaterad 2019-12-12

Det blev en dramatisk upplösning av Säljfast Ladies PGA Championship på Sölvesborgs GC.
Isabella Ramsay, St Arild, gick ut 45 minuter före ledarbollen. Hon var då sju slag efter ledande Anna Magnusson.
Isabella Ramsay kom in på 67 slag för dagen, fem under par och den bästa ronden för tävlingen. Hon avslutade med fyra birides de sista sex hålen.
– Jag trodde knappast det var sant. När jag skrev under scorekortet var jag i delad ledning. Jag tänkte att det kanske kunde bli topp tre. Det var nästan chockerande att vinna. Vissa dagar har man ju flytet. En märklig känsla. Men jätteroligt så klart, säger Isabella Ramsay.

Samtidigt som Isabella Ramsay spelade bra gick saker och ting hennes väg ute på banan.
Ullnas Anna Magnusson, som hade chans att spela hem sin tredje SGT-seger för säsongen, började med två birdies – men sedan kom tre bogeys och en dubbel som förstörde dagen. 

Dessutom gjorde Moa Folke en dubbel på sista hålet. Ett par där och Tranåsspelaren hade vunnit tävlingen.
Nu var det två spelare som slutade två under par totalt. Isabella Ramsay och Hills Sofie Bringner.

Särspel fick avgöra.
Skulle Isabella Ramsay vinna sin andra titel för säsongen? Eller var det dags för Sofie Bringner att få gå hela vägen?
Bringner som slutat trea, trea och tvåa i de senaste tävlingarna – och föll i just särspel i finalen av match-SM på Österåker för några veckor sedan.
Isabella Ramsay avgjorde på andra särspelshålet.
– Jag hade det lite i mina egna händer på första särspelshålet, en tvåmetersputt för vinst som jag missade. Sedan hade hon lite oflyt på andra, hennes boll studsade ut i skogen, säger hon.

Följ svenska proffstouren i SGT-bloggen

31-ÅRIGA Isabella Ramsay har varit proffs sedan 2006, har kategori på Europatouren (där hon  spelat drygt 60 tävlingar i karriären) men gick in i den här säsongen efter att ha kämpat med en rygg- och höftskada under vintern.
– Jag har ju försökt att inte spela så mycket, men jag kände av det nu igen. Men det är mycket, mycket bättre nu så jag är positiv till fortsättningen av säsongen. Men fortfarande tränar jag inte fullt ut.

Närmast blir det Slite Open på Gotland (16–17 augusti), sedan kliver hon in på Europatouren igen med spel i Frankrike och Spanien.

För 21-åriga Sofie Bringner slutade det med  en ny topplacering och en ny förlust i särspel. Det kommer en ny chans redan nästa vecka.
Bringner finns med i startlista till premiären av Anna Nordqvist Västerås Open by Smartprovider som spelas 9–11 augusti på Västerås GK. Den tävlingen ingår både på Swedish Golf Tour och LET Access-touren.
Den tävlingen spelar dock inte Isabella Ramsay.
– Nej, jag har en egen tävling hemma på klubben då, så jag kände att det är bättre att göra det och satsa på Gotland i stället.


Text: Bo Steffensen • 2018-08-02
TournyttIsabella RamsaySwedish Golf TourTournytt
Scroll to Top