5de4030dcc593

Tournytt

Stenson om armbågen: “Inte så mycket förbättring”

Henrik Stenson spelar WGC-Bridgestone Invitational.

Text: CM Hellsten • 2018-08-01 Uppdaterad 2019-12-12

Det var inför The Open-genrepet Scottish Open som Henrik Stenson tvingades ställa in sin medverkan på grund av en armbågsskada.
Beskedet kablades ut via sociala medier.

Så sänds veckans major och WGC

Henrik Stenson kom dock till start i The Open, han åt antiinflammatoriska tabletter under veckan och efter en delad 35:e plats på Carnoustie sa den svenske stjärnan så här:
– Det är inget fel på själva armbågsleden, då har man ett större problem. Men jag hoppas att det ordnar till sig nu. Jag spelade den här veckan för att det var The Open. Hade det inte varit en major hade jag inte spelat den här veckan.


Efter en veckas semester i Skåne har nu Henrik Stenson rest till Akron, Ohio, där WGC-Bridgestone Invitational spelas veckan före säsongens sista major PGA Championship.
Golf Channel har pratat med Henrik Stenson inför WGC.
– Jag hade hoppats att det skulle hända mer än det gjorde förra veckan, men det blev inte så mycket förbättring. Jag kan absolut slå slag men det är lite stelare på morgonen. Det tar en stund innan man kommer igång. Förhoppningsvis blir det bättre de närmaste veckorna genom att bara spela och om inte så får vi ta fram en handlingsplan.




Text: CM Hellsten • 2018-08-01
TournyttHenrik StensonPGA TourTournyttWGC
Scroll to Top