5de403223f95d

Tournytt

Grant efter succén: ”Inga planer på att bli proffs”

Linn Grant har vunnit kvalen till såväl US Open som British Open. Men hon förblir amatör.

Text: CM Hellsten • 2018-07-31 Uppdaterad 2019-12-12

I maj deltog amatören från Helsingborgsklubben Rya i kvalet till US Open. I blåsiga och tuffa förhållanden noterade hon ronderna 67-70 och vann kvalet med hela sju slags marginal före Solheim Cup-kaptenen och majorvinnaren Catriona Matthew och nio slag före sexfaldiga LET-vinnaren Mel Reid.

"Hon är extremt j*vla bra"

När kvalet till British Open avgjordes sista måndagen i juli slog Linn Grant till igen – en 62-rond (-10) var fyra slag bättre än närmaste konkurrent.
– Det var framför allt puttningen som funkade riktigt bra och jag tog vara på chanserna. Jag hade 25 puttar och 16 greenträffar under varvet, säger Linn Grant till svenskgolf.se/wp.

Hur stort var det att vinna kvalet?
– Det hade kvittat. Faktiskt. Det viktigaste var att jag gjorde ett bra kval, om det sedan hade varit -5 eller -8 spelar inte så stor roll.

Du vann även kvalet till US Open i somras – hur rankar du dessa segrar?
– British Open var tuffare. Jag hade bra varv i båda tävlingarna, men den här gången krävdes ett bättre spel. Det var fler deltagare och en svårare bana, rent strategimässigt.

Vad är målet i British Open?
– Jag vill spela fyra varv.

Så sänds veckans major och WGC

I US Open öppnade Linn Grant med en 69-rond, klarade kvalgränsen och blev till slut delad 57:a med 300 slag (+12).
Hur mycket lärde du dig av den majorn?
– Skönt att ha varit där och ha den erfarenheten. Jag känner mig mer bekväm när jag kommer till den här majorn. US Open är annorlunda. British Open är mer lik tävlingarna jag spelat förut och jag känner igen en del människor.

Nordqvist: ”Inte lätt att bygga om svingen under 6 veckor på touren”

Med tanke på hur bra du presterat i majorkvalen och att du redan spelat US Open – hur frestande är det att bli proffs redan nu?
– Inte alls, faktiskt. Jag känner att när jag väl blir proffs så vill jag kunna komma ut och konkurrera direkt. Det kanske jag skulle kunna göra nu, men jag vill verkligen känna att jag har gjort allt jag kan för att vara så bra som möjligt när den dagen kommer. Så collegeplanen ligger fast. Kan jag få fyra, fem år till att växa som golfspelare så kan jag bli ännu bättre.

Linn Grant åker till Arizona State University utanför Phoenix hösten 2019.


Text: CM Hellsten • 2018-07-31
TournyttLadies European TourLinn GrantLPGA TourTournyttWomen's British Open
Scroll to Top