5de40367007e7

Tournytt

European Open: Bryson håller undan – Blomstrand bäste svensk

TV: Se höjdpunkterna från dagens runda.

Text: Michael Åhman • 2018-07-27 Uppdaterad 2019-12-12

Efter att ha skjutit 68 slag i dag behåller Bryson DeChambeau ledningen efter andra dagens spel i Porsche European Open på Green Eagle utanför Hamburg.

“Vetenskapsmannen” är numera ett slag före engelsmannen Richard McEvoy och österrikaren Matthias Schwab.

– Det var definitivt inte mitt bästa spel. Men självklart är fyra under fortfarande bättre än de flesta, och jag ligger kvar i topp. Det var lite frustrerande från tee i dag och jag måste tillbaka till rangen för att slipa på det. I morgon gäller det att vara uppmärksam på vinden, den kan ställa till det på den här banan, kommenterade amerikanen.

Det här är blott andra gången som Bryson spelar professionell golf i Europa. Och det är klart att resultaten blir bra om man lyckas göra par så här:

Bakom DeChambeau lurar Masters-vinnaren Patrick Reed som visar upp ett stabilt grundspel. Reed har träffat 75 procent av alla greener och ligger nu delad fyra på -8.

Bäst av svenskarna är Christofer Blomstrand, som gick -5 i dag, vilket också är hans score totalt på en delad 13:e plats. Trion Peter Hanson, Mikael Lundberg och Henrik Sturehed ligger alla på -3 på betryggande avstånd från kvalgränsen, som landade precis på par. På fel sida hamnade däremot Pontus Widegren (+5) och Mathias Grönberg som haft två tunga dagar (+17).

Här är höjdpunkterna från andra dagens spel. Bland annat fransmannen Alexander Levy, som kommer att spela Nordea Masters på Hills i augusti, som var så här nära att få bjuda på champagne:

European Open: Bryson håller undan – Blomstrand bäste svensk
Här hittar du leaderboard för European Open.

European Open: Bryson-magi och Reed-ilska


Text: Michael Åhman • 2018-07-27
TournyttBryson DeChambeauChristofer BlomstrandEuropean TourTournytt
Scroll to Top