5de4037308ac3

Tournytt

Dustin Johnson hyllar svärfar i Canadian Open

Slog ut iklädd Gretzkys klassiska 99-tröja i pro-am.

Text: Michael Åhman • 2018-07-26 Uppdaterad 2019-12-12

Dustin Johnson gjorde sitt bästa för att charma alla hockeyfans i Canada under pro-am inför Canadian Open på Glen Abbey utanför Toronto.

Det sjunde hålet på banan (par 3) kallas “The Rink”, och saknar minsann inte ishockey-referenser. Hockeysarg omringar hålet och där finns läktare, en Zamboni-ismaskin och de frivilliga som jobbar på hålet är iklädda randiga domartröjor.

Så när världsettan kom till hålet drog han på sig en Edmonton Oilers-matchtröja med “Gretzky 99” på ryggen innan han slog ut på hålet. Dustin är förlovad med Gretzkys dotter Paulina och paret har två barn.

– Jag är säker att Wayne hade ett finger med i spelet. De ville att vi skulle bära tröjan till vårt favoritlag på just det hålet, så jag valde Gretzky-tröjan, säger Johnson enligt ESPN.

– Jag har många fans här uppe, tack vare Wayne. Tack Wayne, jag uppskattar det. Det är alltid kul att spela inför en stor publik, att få dem att heja på dig, fortsatte han.

Världsettan Johnson är en av favoriterna tillsammans med den dubble försvarande mästaren Jhonattan Vegas och US Open-vinnaren Brooks Koepka. Jim Furyk, som vunnit Canadian Open två gånger och Tommy Fleetwood spelar också.

Johnson kommer att spela de två första rundorna tillsammans med Bubba Watson och kanadensaren Adam Hadwin. Hadwin var iklädd en målvaktsmask när han slog ut på det sjunde hålet.

– Det är alltid lika kul att komma hit och spela. De älskar golf här uppe. De gillar att stötta kanadensare. Jag är så stolt över att representera dem, säger Hadwin.

Dustin Johnson hyllar svärfar i Canadian Open
Kanadensaren Adam Hadwin valde att slå ut iklädd målvaktsmask på det sjunde hålet. // Foto: Minas Panagiotakis/Getty Images

Text: Michael Åhman • 2018-07-26
TournyttDustin JohnsonPGA TourTournytt
Scroll to Top