147th Open Championship – Round Three

Tournytt

Svenska segerchansen lever

Noren bara fyra slag efter trio på Carnoustie

Text: Martin Strömberg • 2018-07-21 Uppdaterad 2019-12-12
Svenska segerchansen lever

Det blev sju birdies och tre bogeys och 67 slag för Alex Norén under tredje ronden på Carnoustie.

Och den högst rankade svensken har fortfarande täten inom räckhåll i The Open. Efter tre av fyra ronder är 36-åringen från haninge, som numera representerar Ullna, bara fyra slag bakom tre amerikaner i toppen. Fjolårssegraren Jordan Spieth, Xander Schauffele och Kevin Kisner står alla på nio under par.

Norén är på delad sjätteplats och har definitivt inte räknat bort sina egna möjligheter.

– Om jag får till det lite bättre sista dagen så finns chansen. Vad som helst kan hända, särskilt om det börjar blåsa. Men det kommer att behövas en riktigt bra runda, sa Norén.

Tredje ronden bjöd på något mjukare och därmed på många sätt enklare förhållanden. Flaggorna satt dock fortsatt tufft och det var inga gratisbirdies man bjöds på.

– Idag var ändå klart lättaste dagen och jag tycker att jag tog vara på det. Det gick att vara lite aggressivare från tee och man visste att bollen skulle stanna.

Norén avslutade med en bogey efter att ha slagit sin hybrid från tee i Barry Burn och därefter räddat sig via en magisk pitch från dropprutan och enputt.

Och Norén var fortfarande inte helt bekväm med sitt eget spel.

– Jag har inte världens skönaste känsla över bollen men det har känts bättre och bättre och jag spelade mycket bättre idag, berättar han.

Sista ronden kommer Norén att spela med amerikanen Webb Simpson.


Text: Martin Strömberg • 2018-07-21
TournyttAlexander NorenCarnoustieJordan SpiethThe OpenTiger WoodsTournyttXander Schauffele
Scroll to Top