PGA Championship – Preview Day 3

Tournytt

Demontränaren kritiserar McIlroy

Harmon: "Rory ser ut som en robot"

Text: Martin Strömberg • 2018-07-20 Uppdaterad 2019-12-12

 

För ett par år sedan var det Golfchannels Brandel Chamblee som kritiserade Rory McIlroy för att träna för mycket styrketräning och därmed bli för kraftig och i förlängningen mindre rörlig.

Nu får nordirländaren kritik för sitt sätt att träna puttning. 

– Han ser ut som en robot när han tränar puttning. Han behöver glömma sina sponsorkontrakt och bara gå ut och ha kul igen. Han är en av världens bästa spelare och jag tror att han kan bli nummer ett igen, sa Butch Harmon, när han fick frågan om McIlroy i Sky Sports.

Svingcoachen Harmon är något av en ikon i tränarbranschen och har bland annat tränat både Tiger och Phil och hjälper numera spelare som Dustin Johnson och Rickie Fowler.

McIlroy svarade direkt med att håla några fina puttar på väg mot sin 69:a första dagen på Carnoustie. Och efter ronden svarade McIlroy på kritiken från Harmon.

– Det är alltid lätt att kommentera och tycka om andra när man inte vet vad som händer i andra änden. Harmon har inte en aning om hur det ser ut inuti mitt huvud och jag lägger ingen energi på vad folk tycker om min träning. 

Rory McIlroy jagar sin femte majortitel men har inte vunnit någon sedan PGA-mästerskapet 2014.

Rory McIlroy ger tv-experten svar på tal – igen


Majorvinnaren i bråk med McIlroy på Twitter


Text: Martin Strömberg • 2018-07-20
Tournytt
Scroll to Top