147th Open Championship – Previews

Tournytt

Rose: ”Jag vill vinna The Open”

Justin Rose mål inför årets Open Championship är glasklart: Att vinna majortävlingen.

Text: Jesper Johansson • 2018-07-18 Uppdaterad 2019-12-12
Rose: ”Jag vill vinna The Open”

1992 vann Nick Faldo The Open.

Det är senast en engelsman fick lyfta The Claret Jug och Justin Rose är på Carnoustie för att få en engelsmans namn inristad på kannan igen.

Men han har en annan trend att bekämpa först.

Sedan Brooks Koepka vann US Open 2017 har en amerikansk spelare i 20-årsåldern vunnit samtliga majortävlingar. Förklaringen enligt Rose? De har varit bättre, helt enkelt.
– Jag kan inte se det på något annat sätt än att amerikanerna just nu spelar väldigt bra, sa Rose inför årets Open Championship.
– De bästa amerikanerna är just nu väldigt bra. Men jag tycker att Tommy Fleetwoods andraplats i US Open visar på att européerna utmanar den amerikanska dominansen. Vi är inga mil ifrån. Det handlar mer om att de har flyt, men en europé kan definitivt vinna den här veckan. 

”Slag jag tidigare slagit här har ingen relevans nu”

Och Justin Rose hävdar att just britterna har en god chans den här veckan.
– Tommy Fleetwood har en stor chans att vinna. Paul Casey också, han har knackat på dörren vid flera tillfällen i historien.
– Darren Clarke lyckades vinna från ingenstans för några år sedan. Så det kanske är dags för Lee Westwood… Och Rory (McIlroy) är farlig den här veckan eftersom det varit lite tyst om honom de senaste veckorna. Jag tycker alltid att det är lite tyst om honom innan han blixtrar till.

The Open: Han är favorit hos spelbolagen (290087)

Men Justin Rose chanser då? Engelsmannen är för tillfället rankad trea i världen och har under pågående säsong vunnit vid fyra tillfällen, senast i Fort Worth i slutet av maj.

Historiskt har inte The Open varit en höjdare för honom, hans bästa placering är en fjärdeplats på Royal Birkdale 1998. Då var han amatör. Det är dock inget bekymmer inför veckan för Rose, som självsäkert säger att han har en chans att vinna.
– Jag har inget problem med förväntningar. Det är något man måste lära sig att hantera. Jag vill vinna The Open. Jag är ganska bekväm här trots mina svaga resultat.
– Det här är ett perfekt tillfälle för mig att vända den trenden.

Då startar svenskarna i The Open


Så sänds The Open i TV



Text: Jesper Johansson • 2018-07-18
TournyttCarnoustieJustin RoseThe OpenTournytt
Scroll to Top