147th Open Championship – Previews

Tournytt

Norén vill bibehålla segerkänslan

Alex Norén kommer in till The Open med fin form. Den hoppas svensken kunna bibehålla för ytterligare framgång, den här gången i en majortävling.

Text: Olof Åsgård • 2018-07-18 Uppdaterad 2019-12-12
Norén vill bibehålla segerkänslan

Det är bara timmar till dess Alex Norén slår ut och startar jakten på The Claret Jug. Senast han spelade en tävling, ja, då fick han lyfta på silvret.

Alex Norén har varit hemma på Gotland sedan segern i Open de France på Le Golf National för att bibehålla formen och känslan är att den är intakt.
– Formen är betydligt bättre i dag än de första två dagarna, säger Norén till Svensk Golf.

Med flera år på European Tour och Carnoustie som en del av Alfred Dunhill Links Championship har svensken rutin på årets Open-bana. Senast han spelade den, 2016, slutade han delad elva – men då var förhållanden väldigt annorlunda.
– Det är en ganska tuff och krävande bana men när jag kom hit i måndags tyckte jag den var lättare än jag först trodde att den skulle vara.
– Men de senaste två dagarna har jag märkt att den biter rätt bra och att man måste slå riktigt bra slag eftersom det är så mycket rull. 

Det är mycket diskussioner om underlaget. Vad är dina tankar om hårdheten?
– Underlaget är trixigt. Man måste spela riktigt bra från tee och om man gör det har man väldigt bra chanser. Man måste slå de slag man tänker att man ska göra. Om tanken är att slå en låg järnfyra för att vara 20 meter kort om en bunker krävs det att just det görs också. Om man slår den lite för högt får man inte rullen och då kan man helt plötsligt vara 40 meter för kort och få alldeles för långt in mot greenerna. 

Så sänds The Open i TV


Då startar svenskarna i The Open

Under söndagsvarvet av Open de France spelade Alex Norén enastående och klättrade rejält på ledartavlan för att till slut vinna Rolex Series-tävlingen Open de France. Känslan som infann sig under helgen, och framför allt söndagen, är vad Norén hoppas ska infinna sig lagom till torsdagens starttid 14.04, svensk tid.
– Som jag spelade de sista två varven av French Open . . . jag letar efter samma känsla nu. Jag försöker köra vidare på det som funkar. Jag gjorde några ändringar tidigare och nu känns det bättre att spela.
– Om jag spelar bra golf kommer den här banan passa mig. Jag måste bara gå ut och spela bra, säger Norén.



Text: Olof Åsgård • 2018-07-18
TournyttAlexander NorenCarnoustieThe OpenTournytt
Scroll to Top