147th Open Championship – Previews

Tournytt

”Det kan se ganska enkelt ut, men…”

Med stenhårda spelytor kommer bollarna rulla långt under veckans Open Championship. Och det är något man måste se upp med, menar Shane Lowry.

Text: Jesper Johansson • 2018-07-18 Uppdaterad 2019-12-12
”Det kan se ganska enkelt ut, men…”

Shane Lowry tror att de långtslående spelarna kan hamna i trubbel när de spelar Canroustie under The Open.

Irländaren menar att felmarginalen är alldeles för liten för att använda den stora klubban och att det kan göra banan till en riktig mardröm.
– Jag tror det är en hel del spelare som missuppfattat hur den här banan kommer att spelas, säger han till Irish Golf Desk.
– Banan kommer vara mycket hårdare än den varit hittills. Greenerna kommer att torkas ut och fairways kommer vara hårda som en landningsbana. Om bollen bara är lite på fel linje kommer stora problem att uppstå.

Rahm: ”Jag ska spela så mycket med drivern jag bara kan”

Shane Lowry menar att det därför inte är klokt att spela med sin driver då risken är för stor att bollen inte är i spel.
– De som vill slå sin driver överallt ska såklart göra det och om jag har fel kommer jag få äta upp det. Men jag tror inte det är rätt beslut. Det är viktigare att få ut bollen i spel, att ha bollen på det kortklippta gräset för att kunna kontrollera dina järnklubbor. 

Shane Lowry har spelat Carnoustie vid ett flertal tillfällen under Alfred Dunhill Links Championship och hans bästa resultat på majorbanan är 64 slag. Det var 2013 och banan spelas annorlunda nu.

Den extrema torkan gör att ruffen är snällare. Men bara för att det är lite lättare när man missar fairway är Carnousties svårigheter inte helt borta.
– Det är hårt och snabbt och vid en snabb blick kan det se ganska enkelt ut. Men jag tror att det kommer vara väldigt klurigt i veckan.
– Allt handlar om att vara i fairway och ta det därifrån. Om man träffar sex, sju, åtta, nio fariways här gör man det väldigt bra. Därifrån har man en chans, säger Lowry.

Lowry själv har under året halkat ned till en 90:e plats på världsrankingen trots att han bara missat cutten i fyra av de senaste 16 starterna. Men spelet fungerar inte riktigt. Det hoppas irländaren ska vända den här veckan.
– Jag är här för att göra allt jag kan. Jag ska spela så bra jag bara kan och förhoppningsvis är taktiken spikad inför torsdagens öppningsvarv.



Text: Jesper Johansson • 2018-07-18
TournyttShane LowryThe OpenTournytt
Scroll to Top