HNA Open de France – Day Four

Tournytt

”Oavsett startfält har man en chans”

Marcus Kinhult är redo för sin majordebut. Och trots att det är mycket som är större än en vanlig tävling är det mycket som är sig likt. "Jag kommer vara nervös på första tee precis som vanligt", säger Kinhult till svenskgolf.se/wp.

Text: Jesper Johansson • 2018-07-18 Uppdaterad 2019-12-12
”Oavsett startfält har man en chans”

Torsdag 19 juli 2019 blir en historisk dag för Marcus Kinhult. 21-åringen kommer då göra sin majordebut klockan 08.52 svensk tid. Och för Skaftöspelaren känns det annorlunda, men fortfarande precis som vanligt.
– Jag kommer vara nervös på första tee precis som vanligt. Det kommer bli grymt såklart. Men samtidigt så, jag vet inte, väl ute på banan är det ingen jätteskillnad. Den här tävlingen blir vad jag gör den till, säger Marcus Kinhult till svenskgolf.se/wp. 

Under tisdagen fick Kinhult chansen att spela in tillsammans med Bubba Watson och Webb Simpson. Under måndagen spelade han med Alex Norén och Paul Casey. De stora namnen med betydligt mer rutin än 21-årige majordebutanten inspirerar. Inte minst Norén, som dessutom kunde ge lite tips på var flaggorna brukar stå när det är dags att spela Carnoustie.
– Bubba (Watson) hade aldrig sett banan innan och inte heller Webb Simpson, så de frågade snarare mig om råd. Men Alex (Norén) har spelat här tusen gånger tidigare och kunde ge mig lite tips.

Sunesson är Scotts caddie under The Open


Snedeker på 18:e: ”De som slår riktigt långt kan hamna i vattnet”

Hur ser spelplanen ut för veckan?
– Det handlar väldigt mycket om spelet från tee. Är man bra därifrån har man en chans. Annars kommer det bli en hel del sidospel från bunkrarna och annat. Men jag ska försöka vara så bra som möjligt från tee och spela bollen mot de större ytorna som finns.
– Sedan får jag inte vara rädd att attackera när jag väl får chansen, det finns faktiskt en del flaggor som går att komma nära.

En stor anledning till att vissa flaggor går att limma bollen vid är att greenerna är responsiva – trots den extrema torkan.
– Banan är verkligen sjukt, sjukt hård. Det slutar typ aldrig rulla på fairways. De ytorna är dubbelt så snabba som greenerna. Och greenerna är till och med lite tröga.

Då startar svenskarna i The Open


Så sänds The Open i TV

En stor snackis inför mästerskapet handlar om taktiken. De hårda ytorna gör att man kan slå drives långt över 350 meter om man har lite längd i sig. Och en del spelare pratar om att försöka slå sig förbi alla hinder och sedan låta det torra underlaget göra resten. Andra, som Tiger Woods, pratar snarare om järnsjuor från tee. För Marcus Kinhult blir det kanske inte järnsjuor, men inte heller drives – vad det verkar.
– Jag slår för kort för att gå med drivern. Om man kan flyga bollen 270 meter kan det vara aktuellt på vissa hål då man kan flyga över hindren.
– Men jag kommer snarare slå ut med Träfem, spoon, järntre, järnfyra. Jag måste hålla igen lite, men samtidigt beror allt på vinden. Just nu är rapporterna att det ska vara samma vindriktning och samma mängd som hittills med en liten risk för regnstänk. Men om det är som det är nu kommer vädret inte att påverka, säger Kinhult.

Att göra sin debut i The Open är förstås en speciell grej. Men bara för att startfältet är något mer stjärntätt än en vanlig tävling på European Tour är det till största del samma känslor som infinner sig hos Marcus Kinhult inför tävlingen. Och att bara vara med för att se och lära är inget han är intresserad av.
– Jag ska följa spelplanen och bry mig om det som faktiskt går att påverka. Det vore riktigt kul att spela i helgen och oavsett startfält har man en chans att vinna om man spelar riktigt bra, säger Kinhult.



Text: Jesper Johansson • 2018-07-18
TournyttCarnoustieMarcus KinhultThe OpenTournytt
Scroll to Top