GOLF: JUL 15 LPGA – Marathon Classic

Tournytt

Reid: ”Jag har inte kunnat vara öppen om vem jag är”

Sexfaldiga LET-vinnaren Mel Reid kommer ut som homosexuell.

Text: Jesper Johansson • 2018-12-11 Uppdaterad 2019-12-12

Sexfaldiga Ladies European Tour-vinnaren Mel Reid meddelar att hon är homosexuell. Det här gjorde hon i ett pressmeddelande angående hennes nya partnerskap med organisationen Athlete Ally, som arbetar för allas lika rättigheter, möjligheter och erfarenheter inom sport. 


Reid, som kommer arbeta som ambassadör för organisationen säger så här:
– Touren är en väldigt välkomnande miljö och det är ovanligt att någon har problem med olika sexuella läggningar. Det enda problemet som vi stöter på är att homosexualitet är olagligt eller illa omtyckt i vissa länder som vi spelar i.
– Det finns också väldigt många mansdominerande sponsorer som letar efter en viss typ av spelare, så därför känner jag att jag inte har kunnat vara öppen om vem jag är och så öppen som jag velat med mitt privatliv. 

Reid fortsätter sedan med att berätta att hon dröjt med att meddela sin sexuella läggning då hon trott att det skulle hjälpa hennes karriär.
– Men sedan började jag fundera på varför företag ska vilja sponsra mig om jag inte kan vara mig själv. Det finns bara en som är som du i världen och du har bara ett liv. Så var ditt bästa jag och var stolt över vem du är. Det är då du hittar rätt personer att omges av för att du i slutändan ska kunna bli gladare, skriver 31-åringen.

Golfproffset kommer ut: ”Jag var alltid rädd för vad andra skulle tycka och säga”

Mel Reid kommer 2019 göra sitt tredje år på LPGA tour och har i karriären deltagit i två Solheim Cup. Som ambassadör hoppas hon kunna inspirera andra att vara sig själva.
– Det är viktigt för mig att alltid kunna kämpa för jämlikhet. Jag har haft tur som fått en plattform där jag kan nå många människor och jag har försökt att utnyttja det när jag kunnat. Atlete Ally hjälper till att sprida den informationen. 

Mel Reid är inte den första professionella golfaren som kommer ut som homosexuell. Bland annat meddelade Tadd Fujikawa tidigare under 2018 att han är homosexuell.



Text: Jesper Johansson • 2018-12-11
TournyttLadies European TourLPGA TourMelissa ReidTournytt
Scroll to Top