Rankad 1089 i världen – har inte ens spelat på Europatouren.

Text: Michael Åhman • 2018-07-17 Uppdaterad 2019-12-12

Klockan 10.53 på torsdag skrivs det golfhistoria.

I alla fall isländsk golfhistoria.

Då slår nämligen Haraldur Magnus ut på Carnoustie. Han blir då den förste islänning någonsin som spelar en major-tävling i golf.

Själv har 27-åringen från Reykjavik inte ens spelat på Europatouren. Haraldur är just nu rankad på plats 1089 i världen och meritlistan är inte särskilt lång: Förra året blev han isländsk mästare och han kom tvåa i Swedish PGA Championship på den svenska golftouren.

Haraldur har tagit sig till The Open via kval. Han spelade kvalfinal på Princes Golf Club utanför Margate i sydöstra hörnet av England (och granne med Royal S:t Georges, där The Open ska spelas 2020). Efter 36 hål kom han in på andra plats – en placering bättre än dubble US Open-mästaren Retief Goosen – och tog en av de tre inbjudningarna till The Open.

Han är dock ingen nykomling på Carnoustie: 2015 spelade han British Amateur Championship på banan.

Och det faktum att pappa Kristjan är skådespelare och mamma Sigridur har en radioshow är kanske goda tecken på att det kan bli lite isländsk show?

Text: Michael Åhman • 2018-07-17