Tre av fyra svenska lag vidare till semi i EM

Lag-EM pågår för fullt på fyra ställen runt om i Europa. Och Sverige har chans att vinna medaljer i tre av fyra tävlingar.

Tre av fyra svenska lag vidare till semi i EM
Det svenska flicklandslaget gick vidare i lag-EM. I semifinalen kommer de möta Spanien. //Foto: Göran Söderqvist

Det svenska herrlandslaget i golf förlorade sin kvartsfinal mot Finland efter att Ludvig Åbergs motståndare, Veeti Mahonen, satte en åtta meter lång putt på det fjärde särspelshålet.

Förutom den bittra förlusten var det idel svenska framgångar, även om det krävdes särspel på flera håll.

Bland annat behövde damlaget vinna på extrahål och Frida Kinhult avgjorde redan på hål 1 med en birdie.

Det svenska pojklandslaget behövde visserligen inte ett särspel för att avgöra, men det var på det sista hålet som Viktor Hagborg Asp kunde avgöra deras match och ta sig vidare.

Även flicklandslaget tog sig vidare.

Vid morgonens foursome avgjorde Sverige båda matcherna på det 16:e hålet. När det efter lunch var dags för fem singelmatcher var det Danmark som började bäst.

De svenska spelarna gjorde vad de kunde och Andrea Grimberg Lignell avgjorde tidigt sin match och anslöt då till Elsa Svensson som caddie. Svensson blev den som avgjorde lagmatchen med ett säkert par på hål 17.

Bakom henne lirade Ester Fägersten och hon var två upp i sin match när hon på 16:e hålet nåddes av beskedet att Elsa avgjort. Ett skönt besked tyckte Fägersten mitt i den svenska segerglädjen. 
– I början hade jag det lite kämpigt, jag puttade inte så bra men i slutet så satte jag fler puttar och tog igen, jag var tre ned som mest. Att få avgöra känns helt sjuk. Jag är jättetaggad och lite nervös inför i morgon, säger Elsa Svensson efter att ha avgjort kvartsfinalen.

I morgon väntar Spanien i semifinal för flicklandslaget. I den andra semifinalen möts Italien och Tjeckien, vilket innebär att det är de fyra främsta lagen från slagspelskvalet som gör upp om medaljerna under fredag och lördag.


Heja Sverige!
Ja
51
1
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.