Phil Mickelson lovar att ”skärpa sig” på golfbanan

"Jag var inte bara dum på banan, jag var inte särskilt smart efter rundan heller".

Phil Mickelson lovar att ”skärpa sig” på golfbanan
Phil Mickelson vid US Open 2018, där han fick dubbla pliktslag efter att ha puttat en boll som rullade. // Foto: Andrew Redington, Getty Images

Phil Mickelson önskar inget hellre än att han kunde ta tillbaka det ögonblick när han sopade till den rullande golfbollen i US Open.

– Det finns inget jag kan göra åt saken nu... annat än försöka uppträda lite bättre, säger Mickelson i samband med Scottish Open.

Det var en Michelson med påkopplad charm som mötte pressen, och förklarade att eventuella reaktioner från spelare och publik är hans eget fel.

Händelsen på det 13:e hålet på Shinnecock Hills gav Mickelson två slags plikt – men många kritiker menade att han borde blivit diskvalificerad. Själv kallar han det "mitt värsta ögonblick i en 25-årig karriär". Han ringde också på kvällen och erbjöd sig att självmant dra sig ur tävlingen.

Mickelson fick också frågan om sitt beteende efter ronden. Då sa han att han funderat på att göra det (regelbrottet) tidigare och att folk borde "tuffa till sig" om de ansåg sig förolämpade.

- Jag var inte bara dum på banan, jag var inte särskilt imponerande efter ronden heller. Det var min födelsedag och jag har en tendens att göra dumma saker på min födelsedag.

I sin nästa tävling trampade Mickelson ner gräs på tee, framför bollen, för att kunna slå ett lågt järnslag.

Han insåg omedelbart att det kunde ha varit ett regelbrott och kontakade en domare, berättade vad som hänt – och fick plikta.

– Det har inte varit min bästa månad. Men du är ansvarig för vad du själv gör, och jag gör en massa dumma saker.

Mickelson öppnade Scottish Open med att gå på banans par – 70 slag – och är en rejäl bit efter täten.

Phil, jag gillar dig ändå!
Ja
120
20
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.