Bryson om passar-förbudet: ”Hoppas vi kan göra reglerna tydligare”

USGA förbjöd Bryson DeChambeau att använda en passare som referenshjälpmedel. Nu uttalar han sig om dialogen och beslutet.

Bryson om passar-förbudet: ”Hoppas vi kan göra reglerna tydligare”
"Vetenskapsmannen" är smeknamnet på Bryson DeChambeau. Nu har hans senaste idé stoppats. // Foto: Fred Kfoury III, Sportswire/Getty Images

Vid PGA-tävlingen Travelers Championship sågs Bryson DeChambeau använda en passare. PGA Tour meddelade då att hjälpmedlet skulle granskas och i förra veckan kom beskedet från USGA att den är förbjuden.

Vid presskonferensen inför veckans John Deere Classic, där Bryson är titelförsvarare, uttalade han sig om beslutet:

– Jag tycker det var olyckligt. Jag hade ett utmärkt samtal med John Bodenhamer (USGA:s senior vd för mästerskapen) och jag ser verkligen fram emot att samarbeta med USGA för att göra reglerna bättre, tydligare, säger han enligt Golfweek.

DeChambeau säger att han inte trodde att passaren skulle vara något problem, och att hans avsikt inte var att kringgå reglerna.

– Det är inte ett verktyg för att mäta avstånd, enbart för referens. Men det finns fler sätt för referens så de jobbar på att förtydliga reglerna.

Bryson fick också klargöra sina avsikter med sina något excentriska metoder.

– Jag försöker använda varje verktyg i min hjärna för att skaffa referens och information som jag kan nyttja efter bästa förmåga. Oavsett om det handlar om en flaggplacering – att få mer exakt information – eller uppskattning av vinden. Vi måste få veta mer exakt vad vi kan göra enligt reglerna.

– Det var ett stort steg för mig att få prata ansikte-mot-ansikte med USGA. Det är ömsesidigt fördelaktigt att vi kan ha ett personligt förhållande.

Så sent som förra året stoppade USGA Brysons användning av en putter som gjorde att han kunde slå slagen från sidan av kroppen.

Bryson är en frisk fläkt på golftouren!
Ja
40
11
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.


  • Få svenskgolf.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!