Alla svenska landslag vidare i lag-EM

Kvalen är klara och nu börjar slutspelen i samtliga lag-EM. Och i alla fyra kategorier lyckades svenskarna ta sig vidare.

Alla svenska landslag vidare i lag-EM
Louise Rydqvist under lag-EM. //Foto: Göran Söderqvist

På hemmaplan spelade flicklandslaget bra golf under andra dagen av slagspel och slutade trea efter ett Italien som spelade riktigt bra golf och som får ses som favoriter inför matchspelet. Även Spanien slutade före Sverige i slagspelet.
– Det kändes bra, fick flyt på slutet och träffade alla greener sista nio hålen och till slut även några puttar som gick i. Nycklar idag var att hålla koll på vinden för att träffa många greener och komma nära flaggan då greener inte är de lättaste, sa Louise Rydqvist till Svenska Golfförbundet efter onsdagens rond. 

I kvartfinalen i morgon möter det svenska flicklandslaget Danmark som slutade sexa i slagspelet. I kvartfinalerna spelas två matcher i foursome på morgonen och fem singelmatcher på eftermiddagen. 

Alla matcher ska avgöras innan lagmatchen är avgjord, vilket innebär att innan något lag har fyra segrar så spelas särspelshål för att avgöra enskilda matcher. 

Övriga svenska landslag är också vidare i lag-EM och det med stil.

Pojklandslaget slutade tvåa och möter i morgon Irland i kvartfinal.

Herrlandslaget segrade i slagspelet på samma score som England och möter Finland i kvartsfinal.

Även damlandslaget står inför en finnkamp i morgon i sin kvartsfinal. De slutade trea i slagspelet. 

Frida Kinhult segrade i slagspelet efter bländande spel. Hon hade 66 slag första dagen och följde upp det med en bogeyfri rond på 64 slag andra dagens spel, totalt 14 under par och seger med ett slag. 


Heja Sverige!
Ja
36
0
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

  • Få svenskgolf.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!