5de40629ef517

Tournytt

Stark avslutning av Robert Karlsson

Kalmars Robert S Karlsson fick till sin överlägset bästa tävling för säsongen. Men det blev dansk seger i Camfil Nordic Championship på Åda GK i Trosa.

Text: Martin Strömberg • 2018-07-07 Uppdaterad 2019-12-12

 

Danske Sören Schulze Pettersson, som gick ut i ledarboll, fortsatte sitt fina spel även finaldagen av Camfil Nordic Championship.

Han ledde med ett, gick sex under par för dagen (66 slag) och vann tävlingen två slag före Robert S Karlsson, Kalmar och Jacob Glennemo, AIK.

För Robert S Karlsson var det säsongens hittills klart bästa resultat. Kalmarspelaren som är tillbaka igen efter några års uppehåll med tävlingsgolfen, avslutade med en 65:a och gjorde fem birdies de sista sex hålen.

– Det kändes som att det var på sista nian man skull göra det. Jag tror att birdiesarna kom för att jag var lugn och tålmodig innan, jag hetsade inte upp mig fast jag gjorde en riktigt dålig bogey på elvan. Jag visste ju att jag var med och högg på det efter nio hål, jag vände på tre under, säger han.

Andraplatsen är den bästa placeringen för säsongen för Robert S Karlsson.

– Ja, överlägset.  Det går inte att jämföra med det som varit tidigare. Det var gott för självförtroendet. Vi får väl se när året är klart men nu känns det som att det har vänt. Från att ha kämpat fram resultatet till att veta att jag kan det, säger Robert S Karlsson som tyckte om banan på Åda GK.
– Jättemysig bana. det handlade mer om fairway, green än att slå långt. Mycket strategi och det passar mig.
 

Text: Martin Strömberg • 2018-07-07
TournyttRobert S KarlssonSwedish Golf TourTournytt
Scroll to Top