STRÖMBERG: Ibland kan en femteplats också vara en seger

Vilken insats av Kinhult när Norén vann

STRÖMBERG: Ibland kan en femteplats också vara en seger
Alex Norén jublar efter segern i Frankrike // Foto: Getty Images

 

Han gjorde det igen, Alex Norén.

Vi borde ha lärt oss att en sex, sju slag inte är någonting en golfsöndag om Norén vaknar på rätt sida och får igång sin Odyssey.

Han var sex slag bakom Wang i Nedbank 2016 och sju slag bakom Dodt på Wentworth förra året. Idag vände han återigen sju slag till seger när han spurtade förbi Kinhult, Suri och Wood på Le Golf National.

Den här segern har så många bottnar och uppsidor att man knappt vet var man ska börja.

• Den innebär bland annat att Norén är dyngklar för Ryder Cup, även om han själv håller låg profil, det är bara sådan Alex är.

• Han hoppar till en andraplats på Race to Dubai och är bara någon topplacering bakom Patrick Reed på förstaplatsen.

• Den här typen av segrar ingjuter sådan respekt i motståndarna att Norén stiger i aktning hos alla sina medspelare. Två birdies sista tre när alla andra tappar slag är ren klass. Det var ju dessutom nära att bli tre när birdieputten på sista var ett par centimetrar för mycket upphållen.

 

Marcus Kinhult är klar för sin första major // Foto: Getty Images

 

Det skulle ju annars bli Marcus Kinhults stora genombrott på Europatouren. Han blev ju visserligen trea i Qatar i våras men någon seger har det ännu inte blivit och det är väl inget konstigt med det, Kinhult är 21 år gammal, eller ung. Han slogs mot Jon Rahm, Bryson deChambeau och Ollie Schniderjans som amatör men har inte riktigt hållit jämna steg med Rahm och DeChambeau som professionell men det är ju ganska olika personligheter och jag är ganska övertygad om att Marcus kommer att vinna i långa loppet.

Och när han rullade i parputten på sista hålet för en femteplats och en plats i The Open om tre veckor fick han ändå knyta näven och något att glädja sig åt sista dagen.

Han kämpade hela ronden och tappade inte fokus vad jag kunde se trots några grova missar och osmak på greenerna hela vägen. Han gjorde jobbet så gott han kunde sista dagen och det är just så som en riktig vinnare spelar även om det det inte blir seger varenda gång man är däruppe.

Han kan vara stolt över sig själv.

 

Vilken svenskdag!
Ja
260
2
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

  • Få svenskgolf.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!