Kinhult: “Det här var allt jag hade”

Trots sitt näst bästa resultat någonsin på European Tour och en biljett till The Open senare i juli var Marcus Kinhult inte helt nöjd med sitt spel i Frankrike.

Kinhult: “Det här var allt jag hade”
Det blev en bra vecka för Kinhult men blandade känslor efteråt // Foto: Getty Images

13.30 peggade Marcus Kinhult upp i ledarbollen av den 101:a upplagan av Open de France. För första gången någonsin startade han ett avslutningsvarv på European Tour som ledare och det var skönt när spelet väl var igång.
– Det är som jobbigast precis innan man går ut, säger Kinhult till Svenskgolf.se om nervositeten.
– Det är skönt när det väl är igång och när man kan påverka resultatet. Det var väldigt stort för mig att få spela i ledarbollen.

Hur gott sov du inför söndagen?
– Helt okej. Men jag vaknade 06.00 och låg och tittade i taket. Allt eskalerar. Jag brinner så mycket för det här så det är klart man känner av nerverna.
– Förhoppningsvis gör den här erfarenheten att jag behörskar det bättre framöver.

Kanske var det just nerverna eller den stora uppmärksamheten som gjorde att Marcus Kinhult inte lyckades knya ihop säcken och vinna den stora ET-tävlingen trots att han var i ensam ledning med två slag inför sista varvet.
Allt började strålande med två inledande par och sedan en birdie. Men på hål fyra blev det en trippelbogey och därefter fick Kinhult inte spelet att fungera. Till slut blev det en delad femteplats för 21-åringen efter en 76-rond – fem över par.Det är hans näst bästa slutplacering någonsin på Europatouren (trea i Qatar tidigare i år).
– Det är blandade känslor såklart. Jag är förstås inte nöjd med den här dagen, det var inget idealiskt varv på långa vägar.
– Men det är som det är och man får det man förtjänar. Det här var allt jag hade. Men med lite distans är det här förstås en bra vecka och jag får ut bra saker av det här resultatet som ändrar säsongen framöver, säger Kinhult.

Den delade femteplatsen, tillsammans med bland annat världens femte bäste spelare – Jon Rahm, innebär en åtråvärd starttid på Carnoustie.
Marcus Kinhult kvalade nämligen in sig till The Open i slutet av juli.
– Jag har inte reflekterat så mycket över det än, men det är klart att det ska bli grymt.Det ska bli coolt att spela första majorn i karriären. Dessutom har jag spelat där innan.

2015 spelade svensken British Amateur Championship på banan och han menar att banan är bra.
– Jag har ju inte spelat en major innan men jag räknar med att banan blir bra uppsatt, förstås. Och Carnoustie är ett tufft test, men den är rättvis. Det ska bli kul att spela The Open.

Med beröm godkänt, Marcus!
Ja
686
10
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

  • Få svenskgolf.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!