Quicken Loans National – Round One

Tournytt

Woods fortsatt svag på greenerna trots ny putter

Tiger Woods har lämnat sin klassiska putter hemma i veckan för att på så sätt få igång puttningen. Men trots en ny modell är det samma, tröga, spel på greenerna för amerikanen.

Text: Jesper Johansson • 2018-06-29 Uppdaterad 2019-12-12

Tiger Woods har under veckan lämnat sin klassiska putter hemma och spelar istället med en malletmodell under veckans Quicken Loans National på TPC Potomac. Men den första rundan bjöd inte på några exceptionella resultat på greenerna för amerikanen. Efter 18 spelade hål var han rankad 92 av 120 spelare i statistiken på greenerna.

Till slut gick Woods runt på 70 slag, och ligger därmed sju slag bakom ledarna Andrew Landry och JJ Spaun.

Trots att spelet inte ville sig riktigt på greenerna säger Tiger Woods att han är bestämd att det här är rätt väg att gå.
– Jag är dedikerad. Det handlar om teknologi. Den här puttern hjälper bollen att rulla bättre, snabbare och tidigare, sa Woods efter rundan.
– Jag har alltid haft lite problem på långsamma greener och så är det den här veckan och tre veckor framöver. Därför känns det bra att byta till en boll som rullar lite snabbare.

Totalt är Tiger Woods och hans nya putter delad 48 efter 18 spelade hål.

Två svenskar deltar i tävlingen. Jonas Blixt är två över par och på en delad 68:e plats.

David Lingmerth, som kanske hittade lite form under föregående vecka då han slutade delad 19:e i Travelers Championship, har fått en bra start. Svensken är två slag under par och delar därmed 21:a platsen.

Här är toppen av ledartavlan:

Woods fortsatt svag på greenerna trots ny putter

Text: Jesper Johansson • 2018-06-29
TournyttPGA TourTiger WoodsTournytt
Scroll to Top