5de407443cf95

Tournytt

Formstarka lag till EM

Svenska Golflandslaget laddar för Europamästerskap.

Text: CM Hellsten • 2018-06-27 Uppdaterad 2019-12-12

När Pernilla Lindberg sänkte en monsterputt i särspelet av ANA Inspiration och vann karriärens första major så inleddes en fantastisk svensk segersvit. Den varade i elva veckor och inbringade 12 internationella triumfer på olika nivåer – från proffs till amatörer.
• 8 april vann Victor Hagborg Asp tävlingen Duncan Putter.
• 15 april vann Kajsa Arwefjäll Irish Girls Open Stroke Play Championship.
• 3 juni vann Ingrid Lindblad, German Girls Open.

10–14 juli hoppas denna trio på nya framgångar tillsammans med lagkamraterna i svenska golflandslaget.
Lag-EM för flickor avgörs på Forsgårdens GK i Kungsbacka.
Lag-EM för pojkar spelas på Golf Resort Kaskada Brno i Tjeckien.

Årets flicklandslag med spelare 18 eller yngre är helt nytt jämfört med förra årets mästarlag och ingen har tidigare spelat lag-EM. Det nya laget har inlett året bra, två individuella internationella segrar har det blivit genom Kajsa Arwefjäll på Irland och Ingrid Lindblad i Tyskland.
– Vi går in i årets europamästerskap med ett helt nytt lag. När året startade var det ett orutinerat lag sett till antal internationella uppdrag. Nu, sex månader senare, har de vid ett flertal tillfällen visat upp bra spel och också tagit mycket fina placeringar i de tävlingar vi spelat, säger Carl Gustavsson, coach för flicklandslaget.

 

Flicklandslaget

Elsa Svensson, Mariestads Golfklubb.
Andrea Lignell, Hills Golfklubb.
Kajsa Arwefjäll, Ljunghusen Golfklubb.
Ingrid Lindblad, Ringenäs Golfklubb.
Ester Fägersten, Hills Golfklubb.
Louise Rydqvist, Värnamo Golfklubb. 

Coach: Carl Gustavsson.
Kapten: KG Nissén.

Pojklandslaget har också haft flera internationella framgångar under säsongen. Viktor Hagborg Asp vann både i Spanien vid Campeonato de Castellon och i Wales där klassiska Duncan Putter avgjordes på Southerndown Golf Club. Vid Duncan Putter var Gustav Andersson delad tvåa, medan Ludvig Eriksson och Jesper Von Reedtz slutade trea respektive fyra i den spanska tävlingen.  
– Årets pojklag är relativt orutinerat ur ett internationellt perspektiv. Fyra av spelarna är EM-rookies och fem av dem kommer även kunna spela nästa år. Det finns några starka nationer att fightas med i Tjeckien, bland andra regerande europa- och världsmästarna Danmark men också Spanien och Frankrike, säger Carl Magnusson, coach för pojklandslaget.  
– Målet är att ta sig till finalspelet och sedan göra livet svårt för lagen vi möter. Vår målsättning handlar om att vara så förberedda som möjligt inför veckan där fys och återhämtning alltid är viktigt, men kanske extra viktigt i år med en väldigt kuperad bana med få skuggpartier, säger Carl Magnusson.

Pojklandslaget

Gustav Andersson, Bokskogen Golfklubb.
Adam Wallin, Ulricehamn Golfklubb.
Ludvig Eriksson, Stockholm Golfklubb.
Viktor Hagborg-Asp, Onsjö Golfklubb.
Rasmus Hjelm, Ljunghusen Golfklubb.
Jesper Von Reedtz, Täby Golfklubb. 

Coach: Carl Magnusson.
Assisterande coach: Markus Otternäs.
Tävlingsbana: Golf Resort Kaskada Brno.



Text: CM Hellsten • 2018-06-27
TournyttTournytt
Scroll to Top