5de4074e15ac1

Tournytt

Nordqvist: ”Någonting jag sällan gör”

Anna Nordqvist spelar tävling för femte veckan i rad. Nu handlar det om en major.

Text: CM Hellsten • 2018-06-26 Uppdaterad 2019-12-12

Det var 2009 som Anna Nordqvist fick sitt stora internationella genombrott när hon vann McDonalds LPGA Championship som rookie.
Numera går majorn under namnet KPMG Womens PGA Championship.

Sörenstam gör comeback i majorn

Turneringen spelas 28 juni till 1 juli. Anna Nordqvist är en av sju svenskor i startfältet där även Charlotta Sörenstam gör comeback.
– Det här blir min 5:e tävlingsvecka i rad – någonting jag sällan gör, men eftersom vårsäsongen på LPGA har kantats av dåligt väder och förkortade tävlingar tycker jag att det har varit svårt att hitta ett flow i spelet. Därför har jag valt att spela lite fler tävlingar på sistone för att få in fler varv och på så sätt hitta en bättre rytm, säger Anna Nordqvist till svenskgolf.se/wp.

Så sänds veckans två majors

Du har två raka topp-10-placeringar – hur känns formen?
– Spelet känns bättre och bättre och jag har börjat hitta en stabilitet de senaste veckorna i mitt spel och har varit mer jämn än tidigare i år. Men jag har inga större förväntningar inför veckan även om formen är på uppåtgående med en 4:e plats och en 9:e plats de senaste två veckorna. Jag försöker jobba vidare på att minimera större misstag och vässa spelstrategin ytterligare för vi har haft en del dåliga beslut på banan i år och missar på fel ställen, så det finns en hel del slag att hämta där.

Då startar svenskorna i majorn

Det här var den första majorn som du vann – vad betyder tävlingen för dig?
– KPMG gör ett riktigt bra jobb och denna tävling kommer alltid att vara speciell.

Hur är veckans bana?
– Jag kommer att spela banan under tisdagen och onsdagen. Jag var också här förra veckan så jag har redan spelat banan en gång. Det är en bra bana med mycket karaktär, framför allt sista nio, med mycket vatten och mycket träd. Det är en riktigt bra avslutning sista fyra hålen där mycket kan hända. Jag gillar banan och den utmanar hela ditt spel, vilket jag gillar.



Text: CM Hellsten • 2018-06-26
TournyttAnna NordqvistKPMG Women’s PGA ChampionshipLPGA TourTournytt
Scroll to Top