DeChambeau använder sig av passare – undersöks nu av PGA Tour

Under inspelsarven till Travelers Championship kablades bilder ut som visar att Bryson DeChambeau använde sig av en passare. Nu ska PGA Tour undersöka om det är tillåtet eller inte.

Bryson DeChambeau kallas "Vetenskapsmannen" av en anledning. Amerikanen har testat det mesta för att på så sätt spela bättre golf och under föregående veckas Travelers Championship hamnade han återigen under PGA Tours granskande lupp efter att amerikanen setts använda en passare.

Enligt amerikanen själv har han använt sig av en passare under sina förberedande rundor i över två år.
– Jag försöker lista ut var flaggplaceringarna egentligen är. Ibland är de lite felplacerade och jag försöker se till att de är på rätt ställe, sa DeChambeau under veckans tävling till Golf Channel. 

Under lördagen fick Bryson DeChambeau prata med PGA Tour-domare som meddelade att hans användande av en passare ska undersökas för framtiden. De ska se om det är tillåtet eller inte att använda sig av hjälpmedlet.
– De sa att de ska undersöka om det är tillåtet. Jag förstår om det inte är det. Det är inte första gången som det här händer.

Bryson DeChambeau syftar på det tillfälle då PGA Tour undersökte ifall amerikanens puttning var tillåten – då han puttade "side saddle", alltså med puttern längs kroppen. 

Bryson DeChambeau har redan vunnit en tävling i år och hans resultat kommer inte retroaktivt påverkas beroende på det beslut som PGA tour tar.
– Det är en passare. Jag har använt den under en väldigt lång tid. Det är lite roligt att människor börjar bry sig nu när jag spelar bra, sa "Vetenskapsmannen".

I veckan räknar PGA Tour komma med ett beslut om det ska vara godkänt eller inte att använda sig av en kompass under inspelsvarven.


Är det fusk att använda sig av en passare under inspelsvarven?
Ja
35
309
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.