Danskan fick sin revansch

Krølbøll vann på Skaftö

Danskan fick sin revansch
Efter förra veckans andraplats fick Malene Krølbøll sin seger på Skaftö istället // Foto: Sofia Pettersson

 

Danskan Malene Krølbøll "gav bort" segern förra veckan. Den här veckan gick hon hela vägen och vann Skaftö Open på Swedish Golf Tour.

Förra veckan blev danska amatören Malene  tvåa i Hinton Golf Open i Malmö efter att ha förlorat i särspel mot Ullnas Anna Magnusson.

Då ledde hon med tre slag när det var fyra hål kvar att spela.

I Skaftö Open fick hon sin seger.

Krølbøll gick ut i ledarboll sista dagen tillsammans med Abbekås Maja Stark och Täbys Lisa Pettersson. Danskan ledde med ett slag.

Efter nio spelade hål var Krølbøll, med mamma på bagen, fyra slag före Pettersson och Karlstads Filippa Möörk – och såg ut att gå mot en säker seger. 
Det gjorde hon också. Fina minus fyra för dagen, sju under totalt – och en segermarginal på fyra slag till tvåan Filippa Möörk.
– Man kan nog säga att jag skänkte bort segern förra veckan och jag var lite rädd att göra samma sak igen. Jag sa till min mamma: "Jag vill inte veta, jag vill inte veta". Men på 18:e var det någon som gratulerade mig efter det att jag slagit mitt utslag. Så det var en skön promenad in mot sista green, säger Malene Krølböll.

Prispotten i Skaftö Open var 300 000 kronor, varav 60 000 kronor till segraren. Segerchecken gick till tvåan Filippa Möörk. Malene Krølbøll är ju amatör och fick därför nöja sig med ett par solglasögon och ett presentkort.

På två veckor har hon nu blivit utan 74 000 kronor.
–  De är klart att det är lite synd att inte få med sig prispengarna. Men jag har sagt att jag vill spela ett EM till sedan, till hösten, tänker jag gå över och bli proffs. Jag har i alla fall visat att jag hör hemma här, säger hon.

Vad gillar du att spela på Swedish Golf Tour?

– Alla människor är så trevliga här, det finns många tävlingar och en hel del av dem ligger nära för mig. Plus att vi inte har så mycket av detta i Danmark så det är jättebra  att jag kan komma hit och vara med. Det är riktigt kul, säger Malene Krølbøll från Hedeland GK på Jylland.

Frida Kinhult, landslagsspelaren från Skaftö som fick spela en tävling på hemmabanan innan det bär iväg till college., hade publiken med sig, slutade fyra över par (delad nia) och hade sannolikt varit med i sewgerdiskussionerna om det inte varit för en elva på hål 8 första dagen och en åtta på hål 11 den sista.

– Det var annorlunda att spela hemma, men samtidigt väldigt roligt. Det var många som gick med i min boll trots att jag inte gick i ledarboll. Synd att det är två hål som förstör hela tävlingen för mig. Men jag tar med mig mycket bra spel på de andra hålen, säger hon.

Detta var första gången Skaftö Open arrangerades på Swedish Golf Tour.

– Jättebra tävling. Mycket folk och positivt runt omkring, säger Frida Kinhult som hinner dansa kring en bohuslänsk midsommarstång innan det bär iväg till British Amateur på midsommardagen. Efter det väntar, bland annat, lag-EM och individuella EM innan flyget till collegelivet i Florida lyfter 16 augusti.

 

Heja, Danmark!
Ja
18
2
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

  • Få svenskgolf.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!