Presidents Cup – Round Two

Tournytt

Day om Mickelson: ”Förstås en besvikelse att se”

Jason Day gillade inte vad han såg då Phil Mickelson med flit slog till en boll i rörelse.

Text: Jesper Johansson • 2018-06-20 Uppdaterad 2019-12-12

Phil Mickelsons underliga val att slå till en rullande boll är fortfarande en het potatis. Inför veckans Travelers Championship pratade Golf Channel med Jason Day. Australiern missade cutten i majortävlingen men är ändå väl medveten om vad som hände på Shinnecock Hills 13:e green under lördagen. Day är besviken på hur Mickelson agerade.
– Det är förstås en besvikelse att se vad Phil gjorde. Jag tror att många har blandade känlsor kring händelsen, sa Day till Golf Channel.

TV: Se Phils totalbryt

Men Jason Day sa också att det inte bara var Phil Mickelson som skulle ta ansvar för det som skedde. Även USGA har en viktig roll i det hela.
– Det är lite oturligt att det skedde under en USGA-tävling, då de är regelansvariga – precis som R&A. Och jag tycker att de borde ha sett över reglerna en gång till och gjort något annat, sa australiern och syftade på att “Lefty” borde diskvalificerats.
– Men detär var det är och gjort är gjort. Det är bara tråkigt att händelsen överskuggar vinnaren. Jag tror att de hade gjort annorlunda om de fick göra om situationen.

Koepka försvarade US Open-titeln



Text: Jesper Johansson • 2018-06-20
TournyttBrooks KoepkaJason DayPhil MickelsonTournyttUS OpenUSGA
Scroll to Top