U.S. Open – Round Three

Tournytt

Stenson jagar kvartett

Två slag efter inför majoravslutningen.

Text: Martin Strömberg • 2018-06-17 Uppdaterad 2019-12-12
Stenson jagar kvartett

 

Det blev en stentuff tredje dag på Shinnecock Hills där banan och framförallt greenerna ändrade karaktär ju längre dagen led. På morgonen gick Daniel Berger och Tony Finau fyra under par och klättrade på resultattavlan, få trodde nog att de skulle klättra hela vägen till toppen men det var just vad de gjorde.

Varsin 66:a tog dem till tre över par och det skulle innebära delad ledning när dagen var slut.

Ledaren efter två ronder, Dustin Johnson, hade en tuffare dag. Efter en tidig dubbelbogey på tvåan hamnade han i trubbel gång på gång och tvingades nöja sig med en 77:a och totalt tre över par inför sista dagens spel.

– Jag tycker inte att jag spelade så tokigt och det är nog den bästa 77:an jag gjort, sade världsettan efter ronden.

Fjärde man i ledarkvartetten är fjolårssegraren Brooks Koepka. Han höll i spelet bra och sköt den bästa scoren (72) bland spelarna i de sista bollarna. 

Henrik Stenson var uppe i ensam ledning då han vände ett under par. Under sista nio blev det fem bogeys och totalt 74 slag för dagen. Svensken var ändå nöjd med ronden.

– Jag visste att det skulle vara tufft och banan har väl levt upp till de förväntningarna och lite till. Det blir alltid diskussioner om banan och hur den ska spelas men det är som det är och jag är nöjd med spelet.

Stenson är ensam sexa och har bara två slag upp till den ledande kvartetten. 

– Det är en svår bana att hämta in många slag på så det kommer väl att behövas lite hjälp. Om man spelar tidigt på dagen som Daniel och Tony gjorde idag så går det kanske att scora lägre men på eftermiddagen var det tufft.

Alex Norén hade 77 slag tredje ronden och föll tillbaka till en delad 33:e plats.

 



Text: Martin Strömberg • 2018-06-17
TournyttAlexander NorenBrooks KoepkaDaniel BergerDustin JohnsonHenrik StensonPGA TourTony FinauTournytt
Scroll to Top