U.S. Open – Round Three

Tournytt

Shinnecock Hills nöter ner spelarna

"Jag har aldrig sett en bana förändras så mycket under en dag"

Text: Martin Strömberg • 2018-06-17 Uppdaterad 2019-12-12
Shinnecock Hills nöter ner spelarna

 

Under tredje ronden av US Open visade Shinnecock Hills på allvar hur svår hon kan vara.

Solen bakade greenerna som gick från förhållandevis spelbara till krispiga, blanka, och dessutom som vitgröegreener blir när många spelare trampar på dem, lite ojämna och små märken efter spikar. 

– Igår hade vi svårt att få fram puttarna till hål och jag visste inte att Shinnecock hade Sub-Air här men jag har aldrig sett en bana förändras så här snabbt. Vissa av flaggplaceringarna idag var verkligen på gränsen om man ser till hur snabbt och hårt det var, sa engelsmannen Justin Rose.

Också fjolårssegraren Brooks Koepka hade synpunkter på hur greenerna var under lördagen.

– Banan är på gränsen nu och det hade varit bra med lite mer gräs och jag hoppas att det finns lite fukt kvar i dem på eftermiddagen i morgon. Men det kommer att vara som det är och ska man vinna US Open så ska det kännas lite, det är bara att kämpa på och spela banan som den ligger.

Rickie Fowler var en av dem som var mest kritisk mot hur banan spelades på eftermiddagen.

– Det hade varit bättre att precis klara kvalgränsen och få en tidig starttid. När banan förändras så mycket att det överhuvudtaget inte går att gå under par så tar man bort de första två dagarnas spel och det kan jag tycka är lite olyckligt.

Svenske Henrik Stenson var i ensam ledning efter nio hål på lördagen men några bogeys på vägen in innebar 74 slag för ronden och en sjätteplats inför avslutningen. 

– Jag är ganska nöjd med hur jag spelade idag. Jag hamnade på ett bogeytåg där på 13-14-15 och det gjorde väl att det kändes lite mindre bra men jag är med i matchen och har en viss möjlighet i morgon.

Här nedanför ser ni några av de bästa slagen tredje dagen.

 

 

 



Text: Martin Strömberg • 2018-06-17
TournyttBrooks KoepkaHenrik StensonJustin RosePGA TourRickie FowlerTournytt
Scroll to Top