”Jag är extremt nöjd”

Henrik Stenson var fyra över par efter fem hål. Sedan kom svensken igång och är efter 18 spelade hål bra med i majortävlingen.

”Jag är extremt nöjd”
Henrik Stenson startade förstavarvet i med bogeys men kom in i klubbhuset med en fin placering. //Foto: Getty Images

Vad som kunde bli en mardrömsdag för Henrik Stenson blev till slut en alldeles lysande öppning av årets US Open på Shinnecock Hills.

Men med bogeys på hål 1 och 2 såg det inte ljust ut för svensken. Och värre blev det på hål 14 (Stensons femte för dagen) där han fick skriva in en dubbelbogey.

Men med en majorvinnares rutin lyckades svensken vända på den negativa spiralen.
Birdies på hål 16 och 17 gjorde att han själv kände att han var i det. Och med en stark sistania för dagen blev det till slut 71 slag och en delad sjätteplats.
–Jag är extremt nöjd. Jag kan inte minnas en bättre comeback än den jag gjorde i dag. Jag plockade hem alltihop i stort sett, sa Stenson till Viasat efter rundan.
– Man kan göra bogeys både sent och tidigt. Men istället för att gråta valde vi att skratta åt det. När vi fick i två birdies på hål 16 och 17 kande jag att det var väldigt bra. Det är extremt tufft här ute och jag är glad över resultatet under dagen.

Henrik Stensons scorekort. Han startade rundan på hål 10.

Precis som Alex Norén menar Henrik Stenson att banan är så svårspelad att vissa hål knappt är möjliga att göra ett bra resultat på. Men samtidigt menar han att det är vad som kan förväntas av en majortävling.
– Det går inte att beskriva hur tuffa pinnplaceringar det är. Men jag förväntar mig det här i US Open.
– Det gäller att ha tålamod. Det går inte att attackera hela tiden och mycket tuffare än så här, det blir det inte.


Härligt Stenson!
Ja
399
2
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.