Sex spelare slåss om positionen som världsetta i veckan

US Open kan skapa stora förändringar på världsrankingen. Både Henrik Stenson och Alex Norén kan ta sig in på topp-10 och sex spelare spelar om positionen som världsetta.

Sex spelare slåss om positionen som världsetta i veckan
Både Justin Thomas och Justin Rose kan bli världsetta efter veckans US Open. Men ytterligare tre spelare jagar Dustin Johnsons position. //Foto: Getty images

Efter Dustin Johnsons seger i US Open-genrepet lyckades amerikanen återta positionen som världsetta efter att Justin Thomas satt på tronen under några veckor.

Nu är det dags för US Open och med en jämn världsranking kan mycket ske efter majortävlingen på Shinnecock Hills.

Världsrankingnestorn @VC606 på twitter har sammanställt vad som skulle ske om vissa spelare vinner. Han har kommit fram till att det är sex spelare som kan vara världsetta beroende på utgången i den 118:e upplagan av US Open.

För att världstvåan Justin Thomas ska rankas etta i världen krävs det att amerikanen delad en femteplats med max tre andra spelare samtidigt som Dustin Johnson gör en sämre vecka.

För att Justin Rose ska ta över som världsetta krävs det att han vinner US Open eller slutar ensam två. Ytterligare tre spelare kan bli världsettor. Men för att de ska lyckas måste de vinna US Open. De spelarna är Jordan Spieth, Jon Rahm och Rory McIlroy.

Mycket kan hända i toppen, men även lite längre bak på listan lär vi få se stora förändringar. Nosferatu, som han kallar sig på twitter, har tagit fram siffror som visar var svenskarna kan hamna vid en eventuell vinst.

Alex Norén kan som bäst bli åtta i världen. Henrik Stenson kan klättra till plats sju.

Tiger Woods då? Amerikanen kan vid en seger ta sig upp från plats 80 i världen – till en 21:a plats.

Spännande!
Ja
33
11
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.