The Masters – Final Round

Tournytt

Inte heller Thomas visste om regelförändringen

USGA har gjort om särspelsregeln från och med i år. Varken världsfyran eller världstvåan visste om det...

Text: Jesper Johansson • 2018-06-13 Uppdaterad 2019-12-12
Inte heller Thomas visste om regelförändringen

Jordan Spieth fick under sin presskonferens frågor om vad han tyckte om särspelets förändring från tidigare upplagor av US Open. Tidigare har det alltid varit ett 18 hål långt särspel på måndagen. Från och med i år är det bara två hål som gäller och de spelas direkt efter att det sista varvet avklarats.  Forne vinnaren av majortävlingen såg undrande ut och berättade sedan att han inte visste om regelförändringen som trädde i kraft i februari.
– Det här är första gången jag hör om det här, sa Spieth under en presskonferens på tisdagen.

Förvirrad Spieth hade missat stora regelförändringen

Bara några timmar senare var det Justin Thomas tur att prata med media. Där berättade han att informationen om förändringen nådde honom under lunchen någon timme tidigare.
– Jag hörde två-tre personer berätta att Jordan Spieth inte visste om regelförändringen. Och jag tänkte att det var tur jag själv hörde det nu, för jag hade inte heller någon aning, sa Thomas.

Så sänds US Open

Världens näst högst rankade spelare, Justin Thomas, och Jordan Spieth, som är rankad fyra, visste alltså inte att den klassiska särspelsreglen under US Open har förändrats. Kanske är det just den typen av brist på annat än golfandet som gjort dem båda så bra.
– Om jag har chansen att vinna US Open spelar det ingen roll för mig om det sker i ett två hål långt särspel eller under tävlingen. Om jag fick välja skulle jag ta ett särspel direkt. 

Justin Thomas spelar tillsammans med Dustin Johnson och Tiger Woods under torsdagen och fredagen.

Här är samtliga grupper och deras starttider.


Text: Jesper Johansson • 2018-06-13
Tournytt19:e håletJordan SpiethJustin ThomasTournyttUS Open
Scroll to Top