Förvirrad Spieth hade missat stora regelförändringen

Jordan Spieth visste inte att särspelsreglerna hade förändrats under US Open. Amerikanen hade till och med kollat upp väderleksrapporten för måndag.

Förvirrad Spieth hade missat stora regelförändringen
Jordan Spieth hade ingen aning om regelförändringen i US Open. //Foto: Getty images

Jordan Spieth är en av veckans förhandsfavoriter när US Open ska spelas.

Amerikanen har en förmåga att alltid leverera när det gäller som mest och trots en trög säsongsinledning är det antagligen ingen i startfältet som helt räknar bort den forne världsettan från titelracet.

Han själv hade inför tävlingen kollat upp vädret för måndagen då han ville se vad som möjligtvis skulle vänta i ett 18 hål långt särspel, som så länge gällde under US Open.

Jordan Spieth hade helt missat att reglerna gjordes om i februari och det nu är två håls särspel som gäller, och inte 18.
– Det här är första gången jag hör om det här, sa en förvirrad Spieth under en presskonferens på tisdagen. 

Jordan Spieth måste alltså ha missat att regeln klubbades i februari och att den dessutom redan använts. När Ariya Jutanugarn vann US Womens Open var det i just ett sådant särspel.

Om han skulle spela så bra att han till slut hamnar i ett särspel menar han att den nya informationen ändrar en del i spelet.
– Jag antar att det här förändrar strategin lite jämfört med ett särspel som varar en hel runda. Men helt ärligt hade jag ingen aning om det här. Så jag har dålig koll på vad det innebär, sa Spieth.

Jordan Spieth spelar de första två rundorna tillsammans med Rory McIlroy och Phil Mickelson.

Här kan du se alla spelares starttider.

Här är veckans TV-tider.

Det kan vara bra att känna till reglerna...
Ja
32
8
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.