5de4090c82a9c

Tournytt

TV: Så snabba är US Open-greenerna

På Shinnecock Hills 18:e green kommer spelarna vilja ligga kort om flaggan för att slippa putta ut i fairway...

Text: Jesper Johansson • 2018-06-12 Uppdaterad 2019-12-12
TV: Så snabba är US Open-greenerna

Det gäller att vara försiktig när du ska putta på Shinnecock Hills greener i veckan. I ett klipp via instagram får vi se hur en boll på den 18:e greenen aldrig slutar rulla – och till slut stannar långt ute på fairway. 

De här snabba greenerna tillsammans med en saftig ruff gör att den 118:e upplagan av US Open kommer bli svårspelad för proffsen.

USGA har en tuff uppgift i veckan då de senaste årens US Open spelats för enkelt.
Men samtidigt får de inte göra banan lika svårspelad som den var 2004. Då vann Retief Goosen, fyra under par. Phil Mickelson slutade tvåa, –2. Resten av startfältet gick över par under veckan.

Just Mickelson har uttalat sig om greenerna 2004 och hoppas att vi inte får se något liknande i år.
– 2004 beslutades det om hål 7 skulle vattnas beroende på om spelarna gjorde en dubbel eller trippel. Så om ingen spelare i gruppen framför gjorde det fick greenen inget vatten till gruppen bakom.
– Den typen av slump irriterar mig, med tanke på hur mycket vi spelare investerat i tävlingen med våra drömmar och vårt hopp att lyckas vinna. Och att något sådant ska påverka är en besvikelse. Men samtidigt vill jag inte få något ogjort för jag vet hur svårt jobbet är och hur svårt det är att hitta den där gränsen, sa Mickelson under en presskonferens.

I Svensk Golf podcast berättade Joakim Heaggman om den närmast parodiska upplevelsen majortävlingen var 2004.

Greenerna var då extremt snabba. Lika snabba lär de inte bli i år, men att komma nära flaggorna med den här rullen kan bli ett problem…

Se klippet nedan:

 


Text: Jesper Johansson • 2018-06-12
Tournytt19:e håletTournyttUS Open
Scroll to Top