FedEx St. Jude Classic – Round Two

Tournytt

”Att något sådant ska påverka är en besvikelse”

När Phil Mickelson fick frågor angående US Open på Shinnecock Hills 2004 valde han att kritisera USGA för sin hantering av tävlingen.

Text: Jesper Johansson • 2018-06-12 Uppdaterad 2019-12-12
”Att något sådant ska påverka är en besvikelse”

 2004 slutade Phil Mickelson tvåa i US Open då majortävlingen senast spelades på Shinnecock Hills. Han var en av två spelare som lyckades gå under par den veckan och de svåra förhållandena har USGA kritiserats för.

Joakim Haeggman var en av de svenskar som spelade tävlingen. I Svensk Golf podcast berättar han om hur svårt det var, och försöker förklara hur han och kollegorna kunde gå så mycket över par.

+22 i US Open – Haeggman: ”Det var helt galet”

När Memorial spelades för två veckor sedan fick Phil Mickelson en fråga om vad han tyckte om Shinnecock Hills 2004 och framför allt hål 7, som var näst intill osbelbart.
– Jag tycker att hål 7 är ett fantastiskt golfhål tills att USGA får ansvar för det, sa han då.

Under måndagen utvecklade han kritiken och vad USGA gjorde fel när de satte upp banan under majortävlingen för 14 år sedan.
– Det är ett extremt svårt jobb att hitta gränsen där spelarna testas så mycket som möjligt och när det inte är ett haveri. Det är extremt svårt och inget jobb jag själv skulle vilja ha, sa han under en presskonferens på måndagen.

 

De spelar Stenson & Norén med i US Open

2004 gick USGA över gränsen och banan blev i stort sätt ospelbar på flera ställen och vissa greener vattnades mellan grupperna för att spelarna över huvud taget skulle ha en chans. Just det är något som “Lefty” irriterar sig på
– 2004 beslutades det om hål 7 skulle vattnas beroende på om spelarna gjorde en dubbel eller trippel. Så om ingen spelare i gruppen framför gjorde det fick greenen inget vatten till gruppen bakom.
– Den typen av slump irriterar mig, med tanke på hur mycket vi spelare investerat i tävlingen med våra drömmar och vårt hopp att lyckas vinna. Och att något sådant ska påverka är en besvikelse. Men samtidigt vill jag inte få något ogjort för jag vet hur svårt jobbet är och hur svårt det är att hitta den där gränsen. 

Mickelson ser dock inte ut att fortfarande vara arg på USGA. Under presskonferensen berättade han att årets US Open-bana är bland de bättre han spelat efter nästan 30 år av starter i majortävlingen.

TV: Så extrem är ruffen på US Open-banan


Text: Jesper Johansson • 2018-06-12
TournyttPhil MickelsonTournyttUS Open
Scroll to Top