FedEx St. Jude Classic – Round Two

Tournytt

”Det känns som att jag spelar fantastiskt”

Trots att han inte vunnit sedan US Open 2017 och varit borta med en handledsskada i fyra månader känner sig Brooks Koepka redo för att försvara sin majortitel.

Text: Jesper Johansson • 2018-06-12 Uppdaterad 2019-12-12
”Det känns som att jag spelar fantastiskt”

Brooks Koepka dominerade under US Open 2017 och lyckades vinna på Erin Hills efter en uppvisning i bra spel från tee till green.
Amerikanen vann sin första major men när han nu ska försvara sin titel har det hänt en hel del för 28-åringen.

Efter sin seger gick det trögare på golfbanan och i vintras skadade han sin handled så illa att han inte spelade professionell golf på fyra månader.

Ändå känner sig Koepka redo för veckans majortävling på Shinnecock Hills.
– Det känns exakt likadant som det gjorde för ett år sedan. Det känns som att jag spelar fantastiskt. Ibland syns det inte på scorekorten men förhoppningsvis kommer det att synas på resultaten framöver, sa Koepka under en presskonferens.

Tippa US Open – vinn tre dussin Pro V1-bollar

Efter skadan har Brooks Koepka snabbt hittat tillbaka till spelet och slutade delad elva i Players Championship och veckan därpå slutade han tvåa i Fort Worth Invitational. Spelet ser bra ut och amerikanen menar att han är redo att vinna igen.
– Ingen är mer exalterad över att vara här än jag. Det kändes som en evighet till dess att jag kunde spela golf igen och dagarna kändes långa under perioden då jag var skadad. Det är härligt att vara ute igen och kunna träna.
– Att kunna träna igen har varit väldigt roligt och att kunna tävla är vad jag saknat mest, sa Koepka om sin skadeperiod.

Brooks Koepka spelar de två första rundorna med Bubba Watson och Jason Day.

Här kan du se han och alla andras starttider.

Här är veckans TV-tider.

Svensk Golf podcast: +22 i US Open – Haeggman: ”Det var helt galet”


Text: Jesper Johansson • 2018-06-12
TournyttBrooks KoepkaTournyttUS Open
Scroll to Top