PGA Championship – Round Two

Tournytt

Het debatt på nätet – är det fusk att inte markera bollen?

En diskussion på twitter rör om i golfgrytan. En del proffs markerar inte sina bollar för att på så sätt göra en "vall" till sina medspelare.

Text: Jesper Johansson • 2018-06-11 Uppdaterad 2019-12-12

En stor diskussion startade på twitter i helgen.

Michael Clayton, som tidigare spelat både i Australien och Europa, publicerade en film under lördagen. Filmen visar hur Ben An lämnar sin boll vid hålet då John Huh ska chippa in mot hålet. Australiern menar att det här gjordes med flit för att hjälpa till, något han anser vara pinsamt.


Det här startade en diskussion gällande hur proffsen hjälper varandra och om det är fusk eller inte.

Majorvinnaren Jimmy Walker tog del i diskussionen och skapade en storm då han skrev:
“I vanliga fall frågar en spelare den andre om han vill ha bollen markerad. Om du inte gillar den andre markerar du bollen oavsett. Om du däremot tycker om honom kan du lämna bollen för att kanske hjälpa till. Vissa spelare hjälper aldrig den andre och rusar för att markera bollen. Alla gör olika.”

Michael Clayton frågade då om han menade att Walker själv avgjorde vilka spelare som var värdiga att få hjälp, och vilka som inte är det. Jimmy Walker svarade då att han försöker hjälpa alla spelare och att han frågat spelare om de vill att bollen ska ligga kvar.

Clayton var då snabb med att svara att det är ett regelbrott om bollen lämnas och att båda spelarna i så fall ska bli diskvalificerade. Clayton refererar till regel 22-1 b som lyder:

“I slagspel, om tävlingsledningen beslutar att de tävlande har gått med på att inte markera en boll som kan assistera en motståndare är båda diskvalificerade.”

Se hela diskussionen här.

Vad anser du, tycker du att det är fusk att lämna bollen åt en kollega? Eller är det en bra grej för att snabba på spelet?

Kommentera!


Text: Jesper Johansson • 2018-06-11
TournyttJimmy WalkerPGA TourTournytt
Scroll to Top