U.S. Women’s Open – Final Round

Tournytt

Jutanugarn vann US Open efter drama

Ariya Jutanugarn tappade en sju slag stor ledning under de sista nio hålen. Och i särspel krävdes det fyr ahål innan årets US Open var avgjort.

Text: Jesper Johansson • 2018-06-04 Uppdaterad 2019-12-12
Jutanugarn vann US Open efter drama

Ariya Jutanugarn hade en bekväm ledning med nio hål kvar att spela av årets upplaga av US Open. Men sedan startade en kollaps som höll på att kosta henne majorsegern.

Thailändskan behövde endast 32 slag ut på Shoal Creek och hade full kontroll. Sedan kom hål 10 och en trippelbogey. Det blev starten på en minst sagt svag avslutning.

Bogey på hål 12, birdie på hål 16 och sedan avsluta med två till bogeys innebar att Jutanugarn till slut gick runt på 73 slag och totalt gick –11. På de sista nio hålen tappade Jutanugarn en sjuslagsledning.

Hyo Joo Kim började söndagen sju under par. Efter 18 spelade på söndagen var hon elva under par.

Särspel väntade och på hål fyra kunde det avgöras efter att Jutanugarn satte upp ett bunkerslag precis intill flaggan.
– Jag kände mig säker inför slaget och jag kan inte riktigt förklara varför, sa Jutanugarn efter rundan genom en översättare.

Här är toppen av ledartavlan:

Jutanugarn vann US Open efter drama

Madelene Sagström blev bästa svenska. Hon slutade delad 17, ett över par. Näst bäst blev Linn Grant. Amatören som tidigt var med och slåss om titeln slutade till sist delad 57:a, tolv över par. Tre slag sämre än henne var Pernilla Lindberg.

Martina Edberg, Dani Holmqvist och Anna Nordqvist missade cutten.


Text: Jesper Johansson • 2018-06-04
TournyttAriya JutanugarnLPGA TourTournyttUS Women's Open
Scroll to Top