5de40b1d2be7a

Tournytt

TV: Se talangens underliga sving

Det är kanske inte den mest skolade svingen han spelar med. Men Matthew Wolff rankas som en av de bästa talangerna och hans tränare tror han kan bli topp-10 i världen.

Text: Jesper Johansson • 2018-05-31 Uppdaterad 2019-12-12

Oavsett hur du svingar är målet att få bollen i hål. Det finns skolbokssvingar som till exempel Adam Scott och Justin Thomas. Men det finns också underliga svingar, som Jim Furyk och Bubba Watson.

En golfboll vet inte hur svingen ser ut och reagerar inte på estetik. 

Matthew Wolff studerar på Oklahoma State och rankas som en av världens största talanger. Och det är inte på grund av hans vackra sving.

Hans snittscore under året har varit 69,97 vilket gör att han rankas elva i USA. Detta trots atthan är yngre än de flesta på den topplisan. Wolff är väl medveten om sin speciella sving och han tror att publiken inte gillar den.
– Folk skulle nog säga att den är dålig. Men det fungerar så jag fortsätter att använda svingen, säger Wolff till Golf Channel.

Hans tränare, George Gankas, tror att Wolff kan bli topp 10 i världen.
– Jag sa det till honom direkt när jag träffade honom. Anledningen är hans unika svingrörelse och att hans möjlighet att repeterar rörelsen är overkligt bra.


Text: Jesper Johansson • 2018-05-31
Tournytt19:e håletTournytt
Scroll to Top