Tiger vill tillåta shorts på touren

Shorts på PGA Tour? Tiger Woods hoppas att det är framtiden.

Tiger vill tillåta shorts på touren
När Tiger Woods senast spelade på European Tour tilläts han bära shorts under inspelsvarven. //Foto: Getty Images

Caddies har sedan tidigt 2000-tal tillåtits bära shorts under tävlingar. På European Tour får spelarna spela i kortbyxor under inspelsvarven. Kanske kommer vi snart få se proffsen spela i shorts även under de vanliga tävlingsvarven. En av de som vill se en förändring i Tiger Woods.

Han har varit med i diskussionen under flera decennier och Golf.com berättar om gången det ställdes på sin spets 1999.

I en inofficiell tävling mellan Tiger Woods och David Duval bar spelarnas caddies shorts – eftersom det inte var en vanlig tävling.
En domare från touren klev fram till de båda och berättade att de var tvungna att bära långbyxor. Duvals caddie gick och bytte om men Steve Williams, som bar Tiger Woods bag, vägrade.

Domarna meddelade då att Williams skulle bli utkastad från touren om han inte följde reglerna.

Tiger Woods gick då emellan och svarade kyligt: "Jag antar att jag spela i Europa framöver".

Touren ändrade sig och Williams fick lufta benen.
Mindre än ett år senare var det tillåtet för caddies att bära shorts.

Under en intervju med Bridgestone Golf berättade Tiger Woods att han fortfarande eftersträvar en regeländring som tillåter spelarna att bära shorts under tävlingar.

En stor anledning är att golftävlingarna är schemalagda efter värmen och solen, vilket innebär att det vecka efter vecka spelas golf i höga temperaturer.
– Jag skulle älska att få ha shorts. Vi spelar i några av de hetaste klimaten på planeten. Vi reser med solen och många av våra tävlingar spelas på sommaren och när vintern kommer är det många spelare som reser till Sydafrika eller australien – där det är sommar, sa Tiger Woods.
– Dessutom är många tävlingar spelade nära ekvatorn så det kan vara riktigt varmt ibland. Det hade varit skönt att bära shorts. Även fast jag har smala ben skulle jag bära shorts.

Borde proffsen få spela i shorts?
Ja
335
22
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.