Fitzpatrick siktar in sig på Ryder Cup

Matthew Fitzpatrick debuterade i Ryder Cup 2016. Europa förlorade matchen och nu hoppas engelsmannen få vara med när pokalen ska återtas på Le Golf National.

Fitzpatrick siktar in sig på Ryder Cup
Matthew Fitzpatrick har siktet inställt på Ryder Cup på Le Golf National. //Foto: Getty Images

När Ryder Cup spelades på Hazeltine 2016 förlorade Europa stort.
USA var vrålstarka från dag 1 och är förhandsfavoriter till årets upplaga av den klassiska lagtävlingen.

En av de europeiska spelarna som var med i förlusten var Matthew Fitzpatrick. Engelsmannen spelade en foursome-match och en singelmatch. Resultatet blev två förluster.
Nu vill han ha revansch och hoppas vara med i det europeiska laget i Paris. Men för att ta sig in i laget vill han inte förlita sig på en av Thomas Björns fyra val – utan planerar att spela sig in.

– Jag tar för givet att jag måste spela mig in i laget. Men jag och Thomas Björn har blivit goda vänner de senaste åren och han har hjälpt mig med mitt närspel. Jag pratade mycket med honom redan innan jag blev proffs om hur allt fungerar. Han har alltid varit snäll mot mig, sa Fitzpatrick efter sin första runda i BMW PGA Championship.
– Men om jag behöver bli vald så ber jag snälla, snälla, snälla. Men förhoppningsvis behövs det inte. 

Europas åtta spelare som tar sig in på egen hand har två vägar att gå. Antingen tar de sig in genom poäng från European Tour eller så tar de sig in via världsrankingpoäng. Fitzpatrick är just nu rankad femma på Europalistan och nia på världslistan.

Från och med nu räknas alla inspelade poäng en halv gång mer, vilket gör att det gäller att pricka formen nu om man ska ta en plats i laget. Men till skillnad från för två år sedan är Fitzpatrick inte lika vaksam på hur han ligger till.
– Det är inte så att jag studerar rankingen för att se vad jag behöver göra, som jag gjorde för två år sedan. 1,5 poäng från och med nu gör att det blir spännande. Det kommer bli intressant att se i slutet hur många poäng som krävs för att ta sig in i laget.

Efter 18 spelade hål i BMW PGA Championship är Matthew Fitzpatrick fem under par och på god väg till ett nödvändigt toppresultat i tävlingen, om han vill ta sig in i truppen.

Vill du se Fitzpatrick i Europas lag?
Ja
3
4
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.