BMW PGA Championship – Day One

Tournytt

Stabil start av Norén

Alex Norén spelade stabilt under torsdagen och är bra med efter första varvet.

Text: Jesper Johansson • 2018-05-24 Uppdaterad 2019-12-12

Alex Norén är tillbaka på Wentworth för att försvara titeln i BMW PGA Championship. I duggregn spelade svensken bra trots en dålig start.

Alex Norén började veckans tävling med en bogey på hål 1. Efter en birdie på hål 4 och ytterligare en på banans åttonde var Norén dock ett under par innan vändningen.

Sedan såg han ut att lämna den fina banan efter torsdagen med en riktigt bra score. Birdies på hål 12 och 15 gjorde att han var totalt tre under par. Med två par 5-hål såg det ljust ut och på hål 17, ett av de sista två par 5-hålen, hade han en möjlighet att göra något riktigt bra efter ett utslag mitt i fairway.

Så sänds veckans stortävling på European Tour

Men andraslaget blev inte alls som väntat. Istället för den låga draw som hade krävts för att nå green på två slag blev det en hög slice och bollen stannade på en lurig plats nära skogen. Därifrån lyckades Norén ta sig upp på green men med långt till hålet krävdes tre puttar och det blev en bogey.
– Jag slog en bra drive och en helt perfekt slagen hybrid hade varit bra men så var det lite lut till höger. Det var ett ganska svårt slag och det är betydligt lättare på träningsrundor, sa Norén till Viasat efter rundan.

På 18:e, också ett par 5, slog Alex Norén ett betydligt sämre utslag. Istället för fairway låg han mellan två fairwaybunkrar i tuffen. Men trots det valde han att försöka nå greenen på två. Med en hybrid från ungefär 230 meter lyckades han få bollen upp på green.
– Jag slog lite för mycket hook från tee. Jag visste att jag skulle få en liten flyer. Men bollen kom ut nästan spinnig. Jag hade varit nöjd om bollen stannat över green. Men den stannade på green och det var jag väldigt nöjd med. 

Två puttar och en birdie på det 18:e innebär att Norén signerar ett kort med 69 slag, alltså tre under par.
– Jag är nöjd med 69 slag. Jag slog några bra och några dåliga slag, sa Norén efteråt. 

Inne i klubbuset var han delad åtta.


Text: Jesper Johansson • 2018-05-24
TournyttAlexander NorenEuropean TourTournytt
Scroll to Top