Spieth: ”Jag avskydde att gå till golfbanan”

Jordan Spieth berättade under en presskonferens hur jobbig tiden var efter kollapsen på Augusta National 2016.

Spieth: ”Jag avskydde att gå till golfbanan”
Jordan Spieth slog två bollar i Rae's Creek under MAsters Tournament 2016. Kollapsen gjorde att han förlorade majortävlingen och det har hämnat honom. //Foto: Getty Images

Jordan Spieth hade en fantastisk chans att vinna Masters Tournament två år i rad. Amerikanen briljerade 2015 och lyckades vinna den gröna kavajen. 2016 var han i den bästa av positioner men tappade allt genom två bollar i vattnet framför det tolfte hålets green.

Hans kollaps har diskuterats sedan dess och nu, mer än två år senare, medger amerikanen att han tog det hårt.
– Även fast det var en otrolig vecka och jag hade ett bra 2016 gäckade det där mig med alla frågor jag fick om det. Jag tillät den missen att bryta ner mig lite. Jag förlorade lite av min personliga frihet, jag slutade tro på mig själv och vem jag är som golfare, sa Spieth inför årets upplaga av Forth Worth Invitational (som han vann 2016).
– Jag avskydde att gå till golfbanan en tid efter det där.

Men allt ont för med sig något gott.

Jordan Spieth lärde sig av den klassiska missen och har sedan dess utvecklat en mental styrka. Amerikanen tillåter inte tidigare rundor, bra eller dåliga, påverka sitt sinne på golfbanan.
– Jag har försökt att vara mer självisk i mitt sätt att förbereda mig och jag fokuserar på att vara så glad som möjligt när jag spelar sporten jag älskar och inte fastna i allt snack runtomkring – oavsett om det är positivt eller negativt.
– För lovorden jag hör utifrån är för positiva och det negativa är för negativt. Jag försöker hålla mig neutral och se helheten.

Spieth vinner Masters igen!
Ja
33
16
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.