AIK:s Leander tog sin första seger som proffs

Det blev som väntat ett jämnt finalvarv av Nes Open på Swedish Golf Tour, men My Leander drog det längsta strået. 

AIK:s Leander tog sin första seger som proffs
My Leander, AIK Golf, tog sin första proffsseger. //Foto: Bo Steffensen

Efter 54 hål spelade hål hade vi två spelare i topp av resultatlistan – Frida Gustafsson-Spång, Borås, och My Leander, AIK. Ett par för Leander på det första särspelshålet säkrade segern – och en prischeck på 60 000 kronor.

Segern är Leanders första på Swedish Golf Tour, och dessutom hennes första seger som proffs. 
– Jag är väldigt glad över hur mitt spel funkade den här veckan. Jag puttade bra och spelade stabilt. Jättekul att vinna min första Swedish Golf Tour-tävling. Jag har spelat tre tävlingar som proffs och det känns häftigt att ta hem min första prischeck som vinnare, säger My Leander.

Inför dagens avslutande runda var Leander ett slag efter ledarduon Frida Gustafsson-Spång från Borås GK och Jessica Karlsson, Forsgårdens GK. Efter 15 spelade hål var det en tredelad ledning och det blev en riktig nagelbitare in i det sista. Gustafsson-Spång avslutade med tre raka par, Leander rullade i en birdie på hål 16 följt av två par, medan Karlsson tvingades till en bogey på 17. Efter att alla scorekort var signerade fann vi att Gustafsson-Spång och Leander båda var två under par.

Särspelet blev inte en lika spännande historia. Efter att Gustafsson-Spång tappade ut sin drive till höger och out of bounds, räckte det med ett enkelt par för Leander och segern var säkrad.   

Topp 5:

  1. My Leander, AIK Golfklubb – 73, 70, 71 = 214
  2. Frida Gustafsson-Spång, Borås Golfklubb – 70, 72, 72 = 214
  3. Jessica Karlsson, Forsgårdens Golfklubb – 73, 69, 73 = 215
  4. Marianne Skarpnord, Moss & Rygge Golfklubb - 71, 72, 73 = 216
  5. Emma Nilsson, Sölvesborgs Golfklubb - 72, 73, 73 = 218

Bästa amatör blev Andrea Grimberg Lignell från Hills Golfklubb. Hon registrerade scorerna 75, 76, 72 för totalt sju över par och en T12 i tävlingen.

Nu styr SGT tourbussen raka vägen mot Skåne för två tävlingar på Näset – Carpe Diem Beds Open på Flommens Golfklubb (25–26 maj) och Carpe Diem Beds Trophy på Ljunghusens Golfklubb (29–30 maj). 

Innan dess gör herrarna upp i Pärnu Bay Golf Links Challenge (23–25 maj). Det blir med andra ord ett tävlingsintensivt avslut på maj månad. 

Hela resultatlistan hittar du här.

Heja AIK!
Ja
46
27
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
  • Få svenskgolf.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!