THE PLAYERS Championship – Final Round

Tournytt

Det här måste Tiger Woods förbättra för att vinna

Tiger Woods har gjort comeback på PGA Tour under säsongen. Än har han inte vunnit – och statistiken visar vad han måste förbättra.

Text: Jesper Johansson • 2018-05-21 Uppdaterad 2019-12-12

Tiger Woods är på jakt efter sin 15:e majortitel. Amerikanen deltar i US Open på Shinnecock Hills om ungefär en månad och färsk statistik visar vad legendaren måste förbättra – om han ska ha något med segern att göra.

Under 2018 har han spelat 25 rundor som analyserats av statistikföretaget ShotLink. Genom den statistiken kan vi se var styrkarna och svagheterna varit i spelet för amerikanen.

Än så länge har Tiger Woods inte vunnit under säsongen. Men han har kapaciteten att gå lågt. Efter Players Championship hade Tiger Woods ett säsongssnitt på 69,988 slag per varv. Det är elfte lägst av alla spelare på PGA Tour.

Så många greener ska du träffa baserat på din handicap

I den övergripande statistiken “strokes gained” tjänar Woods 1,629 slag mot fältet per varv. Där är han på plats åtta och framför honom hittar vi storstjärnor som Jason Day, Dustin Johnson, Justin Thomas och Henrik Stenson.

Vid en närmare specificering av “strokes gained”-statistiken blir det tydligare vad Tiger Woods styrkor varit under året, och vad han måste förbättra.

Från fairway in mot greenerna är Tiger Woods en av världens absolut främsta spelare i år.

Runt greenerna är Tiger Woods sjätte bäst och på greenerna spelar han stabilt. Men från tee – där finns det en hel del att förbättra för Tiger Woods.

Från tee är Tiger Woods rankad 105 på PGA Tour.

Under de 25 rundorna Tiger Woods spelat har amerikanen endast träffat 52 procent av alla fairways och eftersom han tjänat 0,025 slag från tee är han i princip snittet från tee. Det här syns också i en annan viktig tabell – snittscore på par 5-hål.

Sedan Tiger Woods är tillbaka på touren har hans sneda utslag gjort att han är långt över var han en gång var. 2000 snittade han 4,37 slag på par 5-hålen. I år är snittet 4,64. Det gör att han i år är delad 82 på par 5-hålen.

I höstas beslutade Tiger Woods att gå ifrån sin tränare och sköta sin sving på egen hand.

Om du gör likadant kan Golfskolan hjälpa dig med smarta övningar för bättre golfspel.


Text: Jesper Johansson • 2018-05-21
TournyttPGA TourTiger WoodsTournyttUS Open
Scroll to Top